{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Banjalučani zaustavili kamion, policija im nije dala na gradilište

2.6.2012. u 20:11
93
62
Banjalučani zaustavili kamion, policija im nije dala na gradilište
93
Nekoliko stotina Banjalučana i večeras je protestvovalo ispred, sada već bivšeg, Picinog parka u kojem su tokom dana posječena gotovo sva stabla, a za razliku od prehodnih večerašnje okupljanje je bilo puno napetije, jer su demonstranti blokirali put jednom od kamiona koji je krenuo da izađe sa gradlišta.
U tom trenutku policajci, koji su i danas u velikom broju osiguravali gradilište , stali su na na ulaz i zasutavili građane u pokušaju ulaska u bivši Picin park. Banjalučka policija prilikom osiguranja nije koristila sila, ali niko od demonstranata nije ušao u nekadašnji Picin park.

Tako je pored činjenice da su tenzije večeras bile puno veće nego prethodnih dana, i današnji skup završen mirno i bez ozbiljnijih incidenata. Banjalučani su novo okupljanje najavili za sutra u podne, ispod najstarijeg kestena u gradu, koji se nalazi u blizini gradilišta.

Za razliku od prehodnih dana, gradlište u Picinom parku danas je bilo potpuno opasano limenom ogradom, a demonstranti po prvi put nisu ušli na zelenu površinu gdje su se okupljali tokom ranijih protesta.

"Nećemo odustati, a svakim danom bit će nas sve više“, poručeno je i sa današnjeg protesta kod Picinog parka, koji je trajao oko dva sata.

Nekoliko stotina demonstranata je tokom večerašnjeg protesta koristilo bubnjeve i pištaljke, pa je protest izazivao pažnju i neupućenih stanovnika Banje Luke.

Podsjećamo, tokom dana u Picinom parku, gdje je u toku gradnja stambeno-polsovnog kompleksa, oborena su gotovo sva stabla. Ipak, to nije spriječilo Banjaluče da nastave sa protestnim okupljanjiima i izražavanjem svog nezadovoljstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: