Protesti ne prestaju
83

Stotine Banjalučana i večeras šetalo "Picinim parkom“

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Nekoliko stotina Banjalučana i večeras je mirno protestvovalo u "Picinom parku“, tvrdeći da će se tu okupljati sve dok gradski vlasti ne shvate da Banja Luka nije njihovo privatno vlasništvo, već grad onih koji u njemu žive.

Iako su mnogi mislili da nakon današnjeg protesta pred zgradom banjalučke gradske Skupštine večeras neće biti puno demonstranata, brojka nezadovoljnih građana ponovo je bila velika. Izostali su transparenti i parole ali energija i upornost su bili isti kao i tokom prethodna četiri protesta.

Banjalučani su se okupili ispred najstarijeg hrasta u gradu, nakon čega su kao i prethodnih dana krenuli u "Picin park“. Tamo su mirno stajali i posmatrali, sada već bivše, zelenilo koje je tokom dana sasječeno i uništeno.

Na gradilištu se također mogu videti i zelene površine koje su bukvalno prekopane, zbog predstojeće gradnje, a tokom večeri na ovaj prostor pristizao je sve veći broj Banjalučana.

Ekipa portala Klix.ba protest je napustila oko 19 sati, a u parku je još uvijek ostao veliki broj revoltiranih građana.

"Doveo sam svoje dijete od tri godine da, možda i poslednji put, prošeta na mjestu gdje smo se moja supruga i ja upoznali. Ovo je velika sramota Banje Luke i njene vlasti“, poručio je jedan od građana sa večerašnjeg protesta.

Podsjećamo, pored velikog negodovanja građana i višednevnih protesta, mašine u banjalučkom "Picinom parku“ i danas su nastavile sa pripremom terena za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa, te je veliki broj stabala već posječen.

Ispred zgrade Administrativne službe grada Banja Luka danas je organiziran protest, kojim su građani jasno poručili da na mjestu "Picinog parka“ ne žele betonske građevine. Ipak, demonstrantima se nije obratio niko iz Administrativne službe, pa su građani svoje zahtjeve ostavili ispred zgrade.