{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Stojim iza rada OSA-e"

F
14.4.2011. u 14:41
0
1
"Stojim iza rada OSA-e"
0
"Stojim iza rada OSA-e"
Nikola Špirić (Foto: Fotoservis)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić je danas na pres-konferenciji u Sarajevu, upitan da komentira „aferu prisluškivanja“, kazao da je jutros održao Obavještajni odbor, te da je Obavještajni odbor dao nalog da predsjedavajući zatraži od Tužilaštva da pokrene inicijativu, da ispita da li je bilo zakonitog ili nezakonitog prisluškivanja, ali isto tako da ispita na koji način se dolazi u posjed zaštićenih podataka.
"Želim i moram da kažem da stojim iza rada OSA-e, mislim da tamo rade profesionalci, operativci i rukovodstvo i menadžment. Podržavam da se ispita je li bilo zakonitog ili nezakonitog prisluškivanja“, kazao je Špirić.

Dodao je da nije OSA jedina koja to ima pravo po zakonu, ima i drugih institucija, „ali treba to ispitati, ali treba ispitati i na koji način se dolazi do zaštićenih podataka i da svi snose odgovornost“.

"Danas će po zaključku Obavještajnog odbora, dakle ja i moja dvojica zamjenika koji čine Obavještajni odbor, posjetiti rukovodstvo OSA-e i OSA-u i to će biti i znak podrške i razgovor i tražit ćemo informacije. Javnost će o tome biti obaviještena“, kazao je Špirić.

Sumnjam, dodao je, da tamo sjede ljudi koji žele da zloupotrijebe ili da će zloupotrijebiti zakon.

Uglavnom, ističe Špirić, nanesena je neprocjenjiva šteta Bosni i Hercegovini.

"Ovo je moj odnos prema problemu koji je nastao i zasigurno proizveo veliku štetu za sve u BiH, nenadoknadivu štetu. Pozivam sve institucije da rade svoj posao - Tužilaštvo da provede istragu i izađe s informacijom jest bilo, nije bilo, ako je bilo biće konsekvenci“, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

"Nezavisne novine“ nekoliko dana objavljuju spiskove, kako navode, nelegalno prisluškivanih brojeva mobilnih telefona građana BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: