{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Objavljivanje spiska prisluškivanih telefona je udar na ustavni poredak"

F
12.4.2011. u 19:20
0
12
"Objavljivanje spiska prisluškivanih telefona je udar na ustavni poredak"
0
"Objavljivanje spiska prisluškivanih telefona je udar na ustavni poredak"
Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine (OSA BiH) smatra da je objavljivanje navodnog "spiska prisluškivanih telefona" u današnjim Nezavisnim novinama, direktan udar na ustavni poredak, zakone i institucije Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz OSA-e.
Objavljivanje ovog spiska predstavlja još jedan pokušaj organiziranog kriminala i korumpiranih lobija u Bosni i Hercegovini da zaustave istrage koje Obavještajno-sigurnosna agencija vodi protiv njih.

"Objavljeni spiskovi nisu tačni, a uz pojedine telefonske brojeve koje koriste osobe protiv kojih se, u saradnji s nadležnim sudovima i tužilaštvima, vode istrage u predmetima organiziranog kriminala, objavljen i veći broj telefonskih brojeva koje OSA nikada nije kontrolirala", navodi se u saopćenju.

Najavili su da će poduzeti sve zakonom predviđene mjere iz svoje nadležnosti u cilju zaštite ustavnog poretka, zakonitosti i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine, jer objavljivanje ovakvih neprovjerenih i u velikoj mjeri netačnih informacija, predstavlja napad na sigurnost građana.

"U vezi s tim, OSA će se obratiti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sa zahtjevom da poduzmu odgovarajuće radnje u cilju idetifikacije i procesuiranja osoba koja su odala jedan dio informacija koje predstavljaju tajni podatak, te uz njega dodale i veliki broj netačnih podataka, čime su uznemirili javnost, izazvali nesigurnost građana i ugrozili provođenje istraga ove agencije, nadležnih sudova, tužilaštava i drugih agencija za sprovodenje zakona", rečeno je u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: