{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OSA: Postoji nalog za svako prisluškivanje telefona

S
15.6.2011. u 17:29
0
4
OSA: Postoji nalog za svako prisluškivanje telefona
0
OSA: Postoji nalog za svako prisluškivanje telefona
Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) saopćila je danas da su sve mjere presretanja telefonskih komunikacija, koje je vršila ova agencija, preduzete u okviru zakonskih ovlaštenja i na osnovu zakonito pribavljenih naloga Suda BiH.
OSA ističe da je za svaki pojedinačni slučaj presretanja telefonskih komunikacija provela zakonom propisani postupak i od nadležnog Suda BiH dobila pisani nalog za provođenje mjere.

"Tužilaštvu BiH su dostavljeni svi nalozi i prateća dokumentacija koja potvrđuje da su sve mjere presretanja telefonskih komunikacija koje je vršila OSA izvršene na zakonit način", navodi se u saopštenju.

OSA ističe da je ovo saopštenje izdato "s ciljem objektivnog i tačnog informisanja javnosti BiH, a povodom nastavka medijske kampanje `Nezavisnih novina` protiv ove agencije".

"Pravi razlog ove protivustavne i antidržavne medijske kampanje je narušavanje ugleda Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, kako bi se zaustavile istrage i operativne djelatnosti Agencije, dalje dokumentovanje korupcije i kriminala, te dovela u pitanje vjerodostojnost prikupljenih dokaza i pružila zaštita kriminalnim grupama čiju je djelatnost zadokumentovala Agencija", navodi se u saopćenju koje je potpisao generalni direktor Agencije Almir Džuvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: