{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OSA: Postoji nalog za svako prisluškivanje telefona

S
15.6.2011. u 17:29
0
4
OSA: Postoji nalog za svako prisluškivanje telefona
0
OSA: Postoji nalog za svako prisluškivanje telefona
Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) saopćila je danas da su sve mjere presretanja telefonskih komunikacija, koje je vršila ova agencija, preduzete u okviru zakonskih ovlaštenja i na osnovu zakonito pribavljenih naloga Suda BiH.
OSA ističe da je za svaki pojedinačni slučaj presretanja telefonskih komunikacija provela zakonom propisani postupak i od nadležnog Suda BiH dobila pisani nalog za provođenje mjere.

"Tužilaštvu BiH su dostavljeni svi nalozi i prateća dokumentacija koja potvrđuje da su sve mjere presretanja telefonskih komunikacija koje je vršila OSA izvršene na zakonit način", navodi se u saopštenju.

OSA ističe da je ovo saopštenje izdato "s ciljem objektivnog i tačnog informisanja javnosti BiH, a povodom nastavka medijske kampanje `Nezavisnih novina` protiv ove agencije".

"Pravi razlog ove protivustavne i antidržavne medijske kampanje je narušavanje ugleda Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, kako bi se zaustavile istrage i operativne djelatnosti Agencije, dalje dokumentovanje korupcije i kriminala, te dovela u pitanje vjerodostojnost prikupljenih dokaza i pružila zaštita kriminalnim grupama čiju je djelatnost zadokumentovala Agencija", navodi se u saopćenju koje je potpisao generalni direktor Agencije Almir Džuvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: