BiH
2

Stevandić: Neodgovorno ponašanje dijela poslanika SNSD-a

FENA
Nenad Stevandić (Foto: Klix.ba)
Nenad Stevandić (Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić (SDS) optužio je za neodgovorno i neprimjereno ponašanje veći broj poslanika SNSD-a, jer nisu podržali usvajanje zaključka o planiranom testiranju srednjoškolske omladine u RS-u na opojne droge.

Naime, poslanici vladajuće koalicije su prilikom usvajanja budžeta za 2015. godinu podržali i glasali za amandman kojim se planiraju sredstva za testiranje srednjoškolske omladine na opojne droge, a koji je Stevandić predložio.

Nakon što je na jučerašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a predložio zaključak, kojim parlament traži od Vlade da provede navedeno testiranje, veći dio poslanika skupštinske većine je ostao suzdržan iako je, kako navodi, i ministar zdravlja i socijalne zaštite u završnoj riječi o pitanju spomenutog zaključka podržao njegovo usvajanje.

"Izražavam svoje zgražavanje nad iskazanim licemjerjem i neodgovornošću koja je nesporno na štetu djece u RS-u i na sramotu većine poslanika SNSD-a. Jedino 'narkomafija' može da bude sretna i zadovoljna ishodom ovakvog glasanja i ponašanjem navedenih poslanika", saopćio je Stevandić.

Najavljuje da neće odustati od institucionalne borbe i bitke za djecu, u uvjerenju da će podrška javnosti uticati na svijest poslanika koji su u poziciji da donose odluke u korist građana RS-a.