{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nenad Stevandić odlučio napustiti SDS "zbog izdaje ideje stranke"

25.5.2015. u 13:10
6
125
Nenad Stevandić odlučio napustiti SDS "zbog izdaje ideje stranke"
6
Nenad Stevandić, visoki funkcioner SDS-a, odlučio je napustiti ovu stranku "zbog izdaje ideje stranke", javio je reporter portala Klix.ba.
Nenad Stevandić (Foto: Klix.ba)
Nenad Stevandić (Foto: Klix.ba)


"Nakon što sam javno upozorio na sunovrat nacionalne politike i nedemokratsko i necivilizovano ponašanje predsjednika i užeg rukovodstva SDS-a, bio sam izložen nečuvenim podmetanjima i klevetama koje se ovih dana prenose na moje prijatelje i veliki dio članstva SDS-a. Mnogi članovi su uznemiravani pozivima na moje diskreditovanje u cilju izbacivanja iz stranke. To je rezultat neprihvatanja realnosti i volje najšireg članstva kojem se ne dozvoljava učešće u donošenju odluka", rekao je Stevandić.

Nenad Stevandić (Foto: Klix.ba)
Nenad Stevandić (Foto: Klix.ba)


Izdaja ideje SDS-a, dodao je on, i moralno posrnuće rukovodstva ne mogu se prikriti propagandom uvreda i diskriminacijom kadrova krajiških i drugih regija RS, koji su se usprotivili privatizaciji stranke i dislociranju kadrova i odlučivanja u kancelarije organa na nivou BiH.

"Otvaranje sukoba sa svim institucijama RS u cilju njenog slabljenja, a u korist onih koji ne kriju da rade na njenoj destabilizaciji i ukidanju, predstavlja ogoljenu izdaju i loš način liječenja frustracije rukovodstva zbog izgubljenih izbora. Umjesto podnošenja odgovornosti ili ponude ekonomskog koncepta i saradnje svih ustanova i svih entiteta i kantona otvorena je arena netrpeljivosti i sukobljavanja sa vrlo neizvjesnim ishodom", ističe Stevandić.

SDS, kako kaže, nije dobio glasove naroda i mandat za politiku koju sada vodi predsjednik stranke Mladen Bosić i najuže rukovodstvo. Glasači su, tvrdi Stevandić, prevareni i užasnuti zbog sadašnje politike SDS-a.

"Nisam uspio da probudim savjest najužeg rukovodstva i ne mogu da učestvujem u onome što nema podršku članstva i u onome što je štetno po budućnost našega naroda i svih građana. Nadam se da ovo rukovodstvo neće dugo opstati, jer ne predstavlja volju članova, već samo svoje gole interese za foteljama na nivou BiH. Također, ostajem opozicioni poslanik i ne namjeravam se prikloniti nijednoj drugoj stranci", dodao je Stevandić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: