{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Statusna konferencija u predmetu Haris Čaušević i drugi

S
3.3.2011. u 09:07
0
2
Statusna konferencija u predmetu Haris Čaušević i drugi
0
Statusna konferencija u predmetu Haris Čaušević i drugi
Haris Čaušević - desno (Foto: Sud BiH)
Statusna konferencija pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Haris Čaušević i drugi, zakazana je za 4. mart 2011. godine, s početkom u 11.00 sati, u sudnici 4.
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je, 22. decembra 2010. godine, optužnicu u predmetu Haris Čaušević i drugi, koja optužene Harisa Čauševića, Adnana Haračića i Nasera Palislamovića tereti za krivično djelo terorizam, a optužene Emina Osmanagića, Harisa Špagu i Nedžada Kešku za krivično djelo pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

U optužnici se navodi da su optuženi Čaušević, Haračić i Palislamović, zajedno počinili teroristički čin nanošenja velike štete objektu Bosne i Hercegovine pri čemu je s umišljajem života lišena jedna osoba. Optuženi su počinjenjem ovakvog čina za cilj imali prisiljavanje organa vlasti Bosne i Hercegovine da nešto izvrše kao i ozbiljno zastrašivanje stanovništva i ozbiljnu destabilizaciju osnovnih političkih, ustavnih i društvenih struktura Bosne i Hercegovine.

Optuženi Osmanagić, Špago i Keško, kako se navodi u optužnici, pružili su pomoć počiniocu krivičnog djela, prikrivanjem i na drugi način, za koje je zakonom Bosne i Hercegovine propisana kazna dugotrajnog zatvora, saopšteno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: