{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica u predmetu Haris Čaušević i drugi

F
23.12.2010. u 11:47
0
0
Potvrđena optužnica u predmetu Haris Čaušević i drugi
0
Potvrđena optužnica u predmetu Haris Čaušević i drugi
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 22. decembra optužnicu u predmetu Haris Čaušević i drugi, koja optužene Harisa Čauševića, Adnana Haračića i Nasera Palislamovića tereti za krivično djelo terorizam, a optužene Emina Osmanagića, Harisa Špagu i Nedžada Kešku za krivično djelo pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.
U optužnici se navodi da su optuženi Čaušević, Haračić i Palislamović, zajedno počinili teroristički čin nanošenja velike štete objektu Bosne i Hercegovine pri čemu je s umišljajem, života lišena jedna osoba.

Optuženi su počinjenjem ovakvog čina za cilj imali prisiljavanje organa vlasti Bosne i Hercegovine da nešto izvrše kao i ozbiljno zastrašivanje stanovništva i ozbiljnu destabilizaciju osnovnih političkih, ustavnih i društvenih struktura BiH.

Optuženi Osmanagić, Špago i Keško, kako se navodi u optužnici, pružili su pomoć učiniocu krivičnog djela, prikrivanjem i na drugi način, za koje je zakonom Bosne i Hercegovine propisana kazna dugotrajnog zatvora, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: