{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica u predmetu Haris Čaušević i drugi

F
23.12.2010. u 11:47
0
0
Potvrđena optužnica u predmetu Haris Čaušević i drugi
0
Potvrđena optužnica u predmetu Haris Čaušević i drugi
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 22. decembra optužnicu u predmetu Haris Čaušević i drugi, koja optužene Harisa Čauševića, Adnana Haračića i Nasera Palislamovića tereti za krivično djelo terorizam, a optužene Emina Osmanagića, Harisa Špagu i Nedžada Kešku za krivično djelo pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.
U optužnici se navodi da su optuženi Čaušević, Haračić i Palislamović, zajedno počinili teroristički čin nanošenja velike štete objektu Bosne i Hercegovine pri čemu je s umišljajem, života lišena jedna osoba.

Optuženi su počinjenjem ovakvog čina za cilj imali prisiljavanje organa vlasti Bosne i Hercegovine da nešto izvrše kao i ozbiljno zastrašivanje stanovništva i ozbiljnu destabilizaciju osnovnih političkih, ustavnih i društvenih struktura BiH.

Optuženi Osmanagić, Špago i Keško, kako se navodi u optužnici, pružili su pomoć učiniocu krivičnog djela, prikrivanjem i na drugi način, za koje je zakonom Bosne i Hercegovine propisana kazna dugotrajnog zatvora, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: