|

Haris Čaušević se izjašnjava o krivici za Bugojno

Haris Čaušević se izjašnjava o krivici za Bugojno
0
S
SRNA
9.2.2011. u 08:10
0
komentara
0

dijeljenja
Haris Čaušević se izjašnjava o krivici za Bugojno Foto: Arhiv
Haris Čaušević i još petorica optuženih za teroristički čin u Bugojnu i pomaganje počiniocu poslije krivičnog djela danas bi trebalo da se izjasne o optužnici pred Sudom BiH.
Sud BiH potvrdio je 22. decembra prošle godine optužnicu protiv Čauševića, Adnana Haračića i Nasera Palislamovića koja ih tereti da su 27. juna prošle godine izvršili teroristički čin u kojem je nanesena velika šteta na objektu Policijske stanice u Bugojnu, i pri čemu je smrtno stradao policajac, a više ih je povrijeđeno.

Emin Osmanagić, Haris Špago i Nedžad Keško optuženi su za pomaganje počiniocu poslije krivičnog djela.

Prema optužnici, realizovanjem terorističkog napada optuženi su imali za cilj ozbiljno zastrašivanje stanovništva i ozbiljnu destabilizaciju osnovnih političkih, ustavnih i društvenih struktura BiH.

Osmanagić, Špago i Keško optuženi su da su prikrivanjem i na drugi način pružili pomoć počiniocima krivičnog djela, za koje je zakonom BiH propisana kazna dugotrajnog zatvora.

Sud BiH je saopštio da će se ročište za izjašnjenje o krivici održati pred Odjeljenjem za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju sa početkom u 13.30 sati.

Bugojanac Haris Čaušević Oks osumnjičen je da je postavio 15 kilograma eksploziva ispred Policijske stanice Bugojno, kada je smrtno stradao policajac Tarik Ljubuškić, a više njegovih kolega teže i lakše ranjeno.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.