BiH
288

Stanovnici Boljakovog Potoka i Vitkovca dobili sportsko igralište

Klix.ba
U Potur Šahidijinoj ulici, danas je svečano otvarano novoizgrađeno dječije sportsko igralište, na čiju su izgradnju stanovnici Vitkovca i Boljakovog Potoka čekali dvadeset godina.

Riječ je o prvom dječijem igralištu koje je pušteno u funkciju u ovoj godini, u čiju je izgradnju Općina Novi Grad Sarajevo uložila oko 150.000 konvertibilnih maraka.

Igralište je namijenjeno za košarku, mali nogomet i rukomet, a njegovom izgradnjom stanovnici ovog dijela Novog Grada, dobili su ograđeno sportsko igralište, na kojem će njihova djeca moći provoditi svoje slobodno vrijeme.

Igralište je otvorio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, a u okviru svečanosti upriličen je kulturno-zabavni program, koji su izveli članovi KUD "Daire“, te odigrana revijalna utakmica između mladih fudbalera FK "Novi Grad“ i omladinskog fudbalskog kluba FK "Biser 96“.

"Na ovom mjestu više od dvadeset godina igra se lopte. Zadovoljan sam da smo na zahtjev građana uspjeli napraviti jedno kavalitetno igralište u jednom od najvećih novogradskih naselja. Lokaciju je trebalo proširiti, izmjestiti instalacije, poravnati teren, tako da su se radovi izvodili kroz dvije građevinske sezone“, rekao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo.

Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano radi na izgradnji i rekonstrukciji igrališta za djecu i izgradnji sportskih igrališta, s ciljem poboljšanja uslova za sport u ovoj lokalnoj zajednici.

Planirano je da se u narednom periodu završe igrališta u Švrakinom Selu i Briješću, čija je izgradnja u toku, kao i nekoliko dječijih igrališta koja će se graditi na Dobrinji, Alipašinom Polju, Naselju heroja Sokolje i drugim novogradskim naseljima.

Općina Novi Grad u prošloj je godini izgradila šest novih dječijih igrališta u šest novogradskih naselja, a u saradnji sa fudbalskim klubom “Novi Grad” u naselju Bojnik otvoren je prvi fudbalski stadion u ovom dijelu općine.

Igralište u Potur Šahidijinoj ulici prvo je od desetak dječijih i sportskih igrališta koja će biti izgrađena i otvorena u ovoj godini u novogradskim naseljima.