BiH
95

Počela izgradnja sportskog igrališta u Švrakinom Selu

Klix.ba
U ulici Ali-bega Firdusa u naselju Švrakino Selo počeli su radovi na izgradnji sportskog igrališta, za čiju je realizaciju iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno 93. 000 konvertibilnih maraka.

Igralište je namijenjeno za košarku, nogomet i rukomet, a njegovom izgradnjom stanovnici ovog dijela Novog Grada, nakon višegodišnjeg čekanja dobit će ograđeno sportsko igralište.

Na izgradnju ovog sportskog terena dugo se čekalo zbog izmještanja elekto-energetskih instalacija, koje vrši preduzeće Elektrodistribucija, a radnici građevinske firme TB "Inženjering", koja je izabrana za izvođača radova, završili su iskolčenje terena, nakon čega se pristupilo izvođenju zemljanih radova. U narednom periodu radit će se armirano-betonski radovi, odnosno izgradnja temelja, postavljanje ograde i asfaltiranje podloge, nakon čega će se izvršiti iscrtavanje terena i postavljanje sportskog mobilijara.

Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano radi na izgradnji i rekonstrukciji igrališta za djecu i izgradnji sportskih igrališta, a pored sportskog igrališta u Švrakinom Selu, planirano je da se u ovoj godini završi izgradnja sportskog igrališta u Briješću i nekoliko dječijih igrališta koja će se graditi na Dobrinji, Alipašinom Polju, Naselju heroja Sokolje i drugim novogradskim naseljima.

U šest novogradskih naselja u prošloj godini je izgrađeno šest novih dječijih igrališta, a u naselju Boljakov Potok nedavno je otvoreno sportsko igralište.