{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena izgradnja sportskog igrališta u Boljakovom Potoku

Klix.ba
12.5.2015. u 18:26
193
10
Nastavljena izgradnja sportskog igrališta u Boljakovom Potoku
193
Općina Novi Grad Sarajevo nastavila je izgradnju sportskog igrališta u Potur Šahidijinoj ulici u Boljakovom Potoku, gdje su u prošloj godini završeni radovi predviđeni prvom fazom projekta. Za dovršetak radova iz općinskog budžeta za ovu godinu izdvojeno je blizu 95.000 KM.
U sklopu završne faze projekta izvršit će se postavljanje ograde, potrebnog mobilijara, asfaltiranje sportske plohe, iscrtavanje igrališne plohe za dva manja basket terena, te igralište za mali nogomet i rukomet.

Igralište će se moći koristiti za basket, mali nogomet i rukomet, a njegovom izgradnjom stanovnici ovog dijela Novog Grada dobit će ograđeno sportsko igralište, gdje će njihova djeca moći provoditi svoje slobodno vrijeme.

U prošloj godini urađeni su zemljani i armirano - betonski radovi, tamponiranje terena,a izgrađen je i potporni zid duž igrališta, te zidovi predviđeni za postavljanje ograde. Za te radove Općina je izdvojila blizu 100.000 KM.

"S ciljem poboljšanja uslova za sport u ovoj lokalnoj zajednici, Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano radi na izgradnji i rekonstrukciji igrališta za djecu i izgradnji sportskih igrališta. U tom smislu, Općina je u prošloj godini finansirala izgradnju šest novih dječijih igrališta i sanaciju 43 postojeća dječija igrališta, te izgradnju tri sportska igrališta", saopšteno je iz Općine Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: