{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena izgradnja sportskog igrališta u Boljakovom Potoku

12.5.2015. u 18:26
193
10
Nastavljena izgradnja sportskog igrališta u Boljakovom Potoku
193
Općina Novi Grad Sarajevo nastavila je izgradnju sportskog igrališta u Potur Šahidijinoj ulici u Boljakovom Potoku, gdje su u prošloj godini završeni radovi predviđeni prvom fazom projekta. Za dovršetak radova iz općinskog budžeta za ovu godinu izdvojeno je blizu 95.000 KM.
U sklopu završne faze projekta izvršit će se postavljanje ograde, potrebnog mobilijara, asfaltiranje sportske plohe, iscrtavanje igrališne plohe za dva manja basket terena, te igralište za mali nogomet i rukomet.

Igralište će se moći koristiti za basket, mali nogomet i rukomet, a njegovom izgradnjom stanovnici ovog dijela Novog Grada dobit će ograđeno sportsko igralište, gdje će njihova djeca moći provoditi svoje slobodno vrijeme.

U prošloj godini urađeni su zemljani i armirano - betonski radovi, tamponiranje terena,a izgrađen je i potporni zid duž igrališta, te zidovi predviđeni za postavljanje ograde. Za te radove Općina je izdvojila blizu 100.000 KM.

"S ciljem poboljšanja uslova za sport u ovoj lokalnoj zajednici, Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano radi na izgradnji i rekonstrukciji igrališta za djecu i izgradnji sportskih igrališta. U tom smislu, Općina je u prošloj godini finansirala izgradnju šest novih dječijih igrališta i sanaciju 43 postojeća dječija igrališta, te izgradnju tri sportska igrališta", saopšteno je iz Općine Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Za kojeg člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda ćete glasati u oktobru?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: