Sramne izjave
89

Stanivuković: Banja Luka će ostati bedem porodičnih vrijednosti, niko ne može paradirati na taj način

N. V.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Povodom sinoćnjeg brutalnog napada huligana na novinare i LGBT aktiviste u Banjoj Luci u kojem ima i povrijeđenih, oglasio se gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je ranije kazao da ne podržava skupove ove populacije.
Prvo je banjalučka policija zabranila održavanje događaja u organizaciji Bh. povorke ponosa, a što je navečer očigledno potaknulo navijače da ih napadnu ispred prostorija nevladine organizacije.

Tek jutros se oglasio Stanivuković koji je osudio nasilje i kazao kako njegov stav nije tome doprinio. Nejasno je na koji način je dobio tu informaciju da upravo njegov stav, ili stav Milorada Dodika nije ohrabrio napad.

"Osuđujem svaku vrstu nasilja, ali naš stav nikako nije doprinio ovome. To su zlonamjerne tvrdnje", rekao je.

Zatim je kazao kako ostaje pri stavu da ne treba održavati događaje za LGBT populaciju te da taj stav neće biti promijenjen.

"Naš stav je i dalje isti i biće uvijek isti. Banja Luka će ostati bedem tradicionalno patrijarhalnih porodičnih vrijednosti i na to sam ponosan, ne ulazeći u ničije pravo da voli koga hoće, ali ne i da paradira na taj način", rekao je on.

Inače, važno je napomenuti da nije održana nikakva parada, a da su aktivisti i novinari napadnuti iz čista mira, ispred prostorija u kojima su se neformalno okupili.

Stanivuković je na sve dodao i da je "svaka vlast dužna da svojom politikom kreira one vrijednosti u koje vjeruje".

"Mi vjerujemo da je porodica stub našeg društva", kazao je.

Zatim je stao u odbranu Dodikovog Zakona o NVO kazavši kako se mora znati porijeklo novca koji dolazi u te organizacije, aludirajući na to kako se finansira organizacija Bh. povorke ponosa.

"Smatramo isto tako da se o novcu svake NVO treba znati porijeklo istog, kao i način finansiranja, jer svi ovi događaji poprilično determinišu određena buduća kretanja. Mi na odgovornim pozicijama smo dužni da štitimo naš narod i našu Republiku Srpsku", rekao je.

Na samom kraju je pozvao policiju da uradi svoj dio posla odgovorno i da odlučno suzbije svaku vrstu nasilja, međutim nije prokomentarisao izjave napadnutih u kojima kažu da su molili policiju za pomoć, ali da su im oni eksplicitno rekli da im ne mogu pomoći.