{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Stanari u Srebrenici prijete blokadom puta

S
16.9.2011. u 17:12
0
1
Stanari u Srebrenici prijete blokadom puta
0
Stanari u Srebrenici prijete blokadom puta
Oronula zgrada u Srebrenici (Foto: SRNA)
Žitelji pet stambenih zgrada kod benzinske pumpe, na ulazu u Srebrenicu, pripremaju peticiju i najavljuju blokadu puta kroz ovo naselje ako Skupština opštine (SO), prilikom usvajanja rebalansa budžeta, preusmjeri sredstva planirana za obnovu stambenih zgrada.
U Srebrenici su u protekle dvije godine, sredstvima više donatora, sanirani i zamijenjeni krovovi, oluci i fasade na 21 stambenoj zgradi. Ostalo je još osam neobnovljenih devastiranih i u ratu oštećenih stambenih zgrada, a budžetom opštine za ovu godinu bilo je predviđeno obezbjeđenje 300.000 KM za prioritetnu obnovu pet stambenih zgrada u naselju Baratova na ulazu u Srebrenicu.

Predsjednik SO Radomir Pavlović izjavio je da će ova sredstva prilikom usvajanja rebalansa budžeta biti preusmjerena za druge namjene, a da će obnova zgrada biti rađena naknadno, što je uznemirilo 150 porodica koje žive u ovih pet zgrada.


Stanovnici ovog kvarta već su pripremili peticiju protiv donošenja takve skupštinske odluke i najavili blokadu regionalnog puta kroz ovo naselje, koji je jedini put iz pravca Bratunca i untrašnjosti Srpske za Srebrenicu.

"Uslovi stanovanja su nepodnošljivi, jer zgrade prokišnjavaju, zidovi su oštećeni granatama, nema oluka pa voda ulazi u stubišta i stanove i krajnje je vrijeme da opštinsko rukovodstvo realizuje data obećanja i da se pristupi sanaciji ovih zgrada", rekao je mještanin Krsto Stjepanović.

Njegov komšija Huso Efendić ističe da je sramota da se ponovo stanari ovog naselja obmanu i zgrade na ulazu u grad dočekuju posjetice kao aveti, a da njihovi žitelji i dalje žive u vlazi i strpljivo slušaju obećanja od kojih godinama nema ništa.

"Spremni smo da iskažemo građansku neposlušnost i blokiramo put jer nam je dosta čekanja i obmana. Ako predviđena sredstva za obnovu stambenih zgrada budu preusmjerena za druge namjene doći će do blokade puta, jer nam je čvrsto obećano da će zgrade u Baratovoj ulici ove godine biti prioritetno obnavljane", rekao je Efendić.

Pozivajući građane na strpljenje, nadležni u opštini kažu da planiranih 300.000 KM nije dovoljno za obnovu pet zgrada, da je na izmaku građevinska sezona i da je realnije da se veća sredstva planiraju i zgrade obnove u 2012.godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: