Čekaju obnovu zgrada
0

Građani Srebrenice prijete blokadom puteva

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Tokom protekle dvije godine u Srebrenici je obnovljeno dvadesetak stambenih zgrada, a bilo je predviđeno da se uredi još osam objekata.

Budžetom Općine Srebrenice bilo je predviđeno da se, kao prioritet, obnovi naselje na ulazu u grad, za šta je planirano oko 300.000 KM.

„Rebalansom budžeta plenirali smo da ova sredstva ne budu iskorištena za uređenje stambenih zgrada, već da to uradimo naknadno“, izjavio je Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine Općine Srebrenica.

Građani naselja kod benzinske pumpe već su pripremili peticiju protiv odluke Skupštine da se odgodi obnova pet stambenih objekata.

„Bilo je obećano da će naše zgrade tokom ove godine biti obnovljene. To nije učinjeno. Sramota je to za naš grad jer je ovo naselje na ulazu i posjetioci uvijek steknu lošu sliku o Srebrenici. Ovo naselje trebalo bi biti ogledalo grada. Mi smo spremni na neposluh. Ako se sredstva usmjere na drugu stranu, a ne za obnovu zgrada, spremni smo da blokiramo ulaz u grad i prolazak u Bratunac i dalje“ izjavio je Huso Efendić, stanar naselja kod benzinske pumpe.

U Općini Srebrenica naglašavaju da bi obnova preostalih zgrada mogla da se planira u budžetu za 2012. godinu, te da građani treba da imaju strpljena.