{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena izgradnja zgrade za smještaj izbjeglica u Srebrenici

F
27.10.2011. u 15:36
0
0
Završena izgradnja zgrade za smještaj izbjeglica u Srebrenici
0
Završena izgradnja zgrade za smještaj izbjeglica u Srebrenici
Foto: SRNA
Ovih dana izvode se i završni radovi na uređenju stambene zgrade, namijenjene za smještaj porodica koje sada stanuju u hotelu Domavija i kolektivnom centru Baratova.
Zbog vremenskih nepogoda završetak radova je prolongiran, ali se očekuje da će objekt biti useljiv narednog mjeseca.

Radovi su obavljeni veoma kvalitetno, konstatovano je prilikom današnjeg tehničkog prijema ovog objekta. Uvedeni su struja i voda, uređene prostorije, a Općina će ovih dana pristupiti uređenju ulica i parkinga ispred zgrade.

Ševko Karić, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Općine Srebrenica rekao je da će se u narednih sedam dana izvršiti uređenje parkirališta i dvorišta zgrade, te da će se prvi stanari moći useliti u roku od petnaestak dana.

Ovaj objekt, smješten kod zgrade osnovne škole u Srebrenici, može se reći, ipak je završen u planiranom roku. A 32 porodice iz kolektivnih naselja Baratova i Hotela Domavija već narednog mjeseca dobit će ključeve od novih stanova. Time će se završiti njihovo decenijsko obitavanje u neuvjetnim stambenim prostorima.

"Ovim projektom nam je bio cilj da se zatvore svi kolektivni centri u Srebrenici, a ljudi dobiju adekvatne uvjete za život" , izjavio je Nebojša Čevriz, član komisije za prijem objekta uime Ministarstva za izbjeglice i raseljane osobe RS-a.

Ovaj projekt, vrijedan oko 1.250.000 KM finansijski su podržali Fond za povratak Bosne i Hercegovine i Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, dok je Općina osigurala prateću dokumentaciju, lokaciju i priključke na infrastrukturu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: