{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebrenica: Milorad Dodik otvorio zgradu za smještaj izbjeglih

S
9.12.2011. u 13:18
0
13
Srebrenica: Milorad Dodik otvorio zgradu za smještaj izbjeglih
0
Srebrenica: Milorad Dodik otvorio zgradu za smještaj izbjeglih
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Srebrenici uručivanjem ključa porodici Milene Gavrić otvorio zgradu sa 32 stana u koju će useliti 29 porodica koje žive u kolektivnim centrima i tri porodice koje trenutno koriste alternativni smještaj, a prije toga su najduže stanovale u kolektivnim smještajima.
"Gledajući prilog o životu porodica u srebreničkim kolektivnim centrima prije nekoliko godina, riješio sam da se tim porodicama pomogne i krenuli smo u njihovo trajno zbrinjavanje i raspuštanje kolektivnih centara u Republici Srpskoj. Sretan sam što se ovaj projekat uspješno realizuje i došao sam da poželim sreću ovim porodicama i zahvalim im za strpljenje", rekao je Dodik tom prilikom.

On je istakao da će, uprkos ekonomskoj krizi, Republika Srpska nastaviti stambeno zbrinjavati porodice iz kolektivnih centara, ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca.

Nova zgrada ima 1.467 metara kvadratnih stambenog prostora i raspolaže sa tri dvoiposobna, po deset dvosobnih i jednoiposobnih stanova, te devet jednosobnih stanova.

Izgradnja zgrade za raspuštanje kolektivnih centara u Srebrenici koštala je oko 1,5 miliona KM. Od toga su oko 1,2 miliona obezbijedili Fond za povratak BiH i Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, a oko 300.000 KM opština Srebrenica obezbjeđenjem lokacije, infrastrukture i neophodne projektno-tehničke dokumentacije, te uređenjem prostora oko objekta.

Ovo je prva stambena zgrada koja je nakon dvije decenije izgrađena u urbanom dijelu Srebrenice u kojoj u tom periodu nije izgrađen nijedan stan.

Useljavanjem ove zgrade stvorili su se uslovi da se raspuste oba kolektivna centra u ovoj opštini.

Nakon Srebrenice Dodik će prisustvovat uručivanju ključeva od 32 stana u novoizgrađenoj zgradi za smještaj porodica koje godinama žive u kolektivnim centrima u Bratuncu, čime će se stvoriti uslovi i za njihovo raspuštanje tako da će u ove dvije opštine biti raspušteno svih pet kolektivnih centara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: