{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebrenica: 32 porodice sele u nove stanove

S
19.9.2011. u 10:16
0
0
Srebrenica: 32 porodice sele u nove stanove
0
U Srebrenici se privodi kraju izgradnji zgrade sa 32 stana za smještaj porodica i raspuštanje kolektivnih centara.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

Postavljena je fasada i u toku su završni zanatski radovi u zgradi tako da će, prema tvrdnji predstavnika izvođača radova, krajem oktobra biti spremna za tehnički prijem.

Očekuje se da će stanovi biti spremni za useljenje za dva mjeseca i da će 32 porodice, koje godinama žive u dva neuslovna kolektivna centra, konačno biti kvalitetno i trajno stambeno zbrinute prije zime.

Sredstva od 1.250.000 KM za izgradnju ovih stanova obezbijedili su Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i Fond za povratak BiH.

Opština Srebrenica obezbijedila je lokaciju, neophodnu dokumentaciju i infrastrukturu, te sredstva za uređenje prostora oko zgrade u ukupnoj vrijednosti 250.000 KM.

Radovi na izgradnji ovog objekta započeti su oktobru prošle godine i ovo će biti prva stambena zgrada i prvi stanovi izgrađeni u Srebrenici u posljednjih 20 godina.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Još jedna ovakva zgrada sa istim brojem stanova gradi se i u susjednom Bratuncu za smještaj porodica i raspuštanje kolektivnih centara u toj opštini.

Useljenjem novoizgrađenih stanova u Srebrenici će smještaj dobiti sve porodice koje žive u kolektivnim centrima i time će biti stvoreni uslovi da se oni raspuste, dok u Bratuncu, zbog većeg broja domaćinstava u kolektivnim centrima, neće biti mjesta za sve porodice i očekuje se početak izgradnje još jednog stambenog objekta da konačno budu zbrinute sve porodice i raspuštena sva četiri kolektivna centra u ovoj opštini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: