Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zašto bi građani plaćali tuđu budaleštinu izgradnje objekta jako blizu drugog objekta? zašto su opet istu pijacu napravili, bez ikakvih korekcija sa aspekta zaštite od požara. sutra da plane opet, isto bi izgorjelo.
najgora vlada u historiji kantona Sarajevo !!!!
jos im plačamo iz buđeta sto rade na crno;;!!!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Zašto bi neko iz budžeta plaćao ovo? Pa na toj pijaci se javašluči zadnjih 30 godina...
Na ovoj pijaci fiskalni racun se ukaze kao i u Hercegovini - nikad. Prosle godine dosao da kupim neku glupost, kazem liku kucaj racun, on mi napisa nota racun i rece evo to je racun. Rekoh, buraz, kucaj ti meni fiskalni racun, kaze, ako hoces kupi ako neces, produzi. Teski seljakluk.
upravu su građani,vlada je duzna da popravi ove fasade,nece valjda ostaviti ovako ovo ruglo sad i crne zgrade
Pogledaj ti rugla i pijace….
Stanarma iz navedenih zgrada provjeriti porijeklo imovine jer su sve SDA ovci kupovali stanove preko Ramic Nijazima i Obhodjasa koji su funkcioneri u SDA. provjeriti i izgradnju zgrade jer se zna da su placali za nelegalne tehnicke prijeme kako bi se uknjizila. Doata vise SDA funkcionera koji su pokupovali stanove a ine zive u njima.
Vlasa KS pomaze svoje Preduzeca, sta je tu cudno.
Pijaca je tu puno duze od zgrade. Ko je kupio stan vidio je valjda pijacu tu i nije mu smetalo. Smeta npr i meni ta hotel Ada i ta zgrada koju je isti napravio a pod istragom je i pitanje je vremena kad ce odgovarati. Ortak Amir mu je vec uhapsen,zajedno sa advokatima,notarima. Zreba provjeriti i papire od zgrade,s obzirom da je napravljena od strane istih ljudi.
treba vas na onu stvar. Jos malo pa ce zgrade praviti 2 m od autoputa pa se zaliti na buku
Ne treba zaboraviti da je opstina novi grad sarajevo uredno dala i gradjevinsku i upotrebnu dizbolu za sve ove nove stambene objekte nabacane bez ikakvig reda. Pa objekti su jedni od drugih udaljeni manje od 5 metara. Znam jer zivim blizu. Ti stambeni objekti su blizi jexni drugima nego pijaci!
Za to postoje osiguranja, a ne da vam mi placamo stetu.
SDA postavila pijacu. SDA dala dozvole da se zgrade prave bukvalno na pijaci. Dakle, SDA Vam je adresa za sve žalbe, za koju ste sigurno i glasali.
Nek se Magoda uljuci hahahaha,a da on samo jaranima zavrsava sve cak i ako je protivzakonito (kaze ja sam vlast),e moj Magoda mjesas se u sve kao vegeta
Vlasnici stanova su i vlasnici citave zgrade i pazi sad traze da im neko nadoknadi stetu na njihovoj zgradi, pa gospodo gdje vam je osiguranje??? Placa se pa vam skupo jeli? Gdje vam je mjesecni fond za popravke?? Jos se igrate neki vlasnika stanova oi da vam neko to drugi placa, kako mislite sitra uraditi novu fasadu, oromjeniti oluke...?
Radiš zamjenu teza. Stanari zgrade traže da im štetu nadoknadi onaj ko im je štetu i prozurokovao. Da tebi neki komšija zapali tvoj stan ti bi garant odmah otišao u osiguranje, ne bi ni sišao do komšije da tražiš njegovu odgovornost u svemu tome. Od mjesečnog fonda za popravke se ne može popraviti šteta koja iznosi preko 70.000KM.
Pijaca radi bez dozvola, kao navodna pijaca antikviteta!???Uk je navodno pravnik, trebao bi znati da je posjetio nelegalnu pijacu, zanemarujuci ostale gradjane koji su oretrpjeli stetu koju je izazvala nedozvoljena i neregistrovana trgovina zapaljivim materijama.Ruglo mora ici iz centra grada, a ne da “zakupci” (Terovicevi placenici) mlate ljude okolo.
Eto pijaca je nelegalna a debilna zgrada legalna. To je kad kupuješ od tajkuna i osoba koje dođu u posjed lokacije na sumnjiv način. Imaju osiguranje pa neka naplate.
Vjerovatno će i njih reći da su "privilegovana kasta"
Uk je ispao ovdje krampa.
Zalite se a 90% vas steklo pare na najblaze receno sumnjiv nacin, nema ufuranijih ljudi nego vas iz novogradnje na otoci ko da ste autohtoni njujorčani a ne pridošle naturalizovane sarajlije
A ovi sverceri sve sarajlije, deveto koljeno…