Hejlem
Spol
Ženski
Boja avatara
c1c1c1
Banovan
Ne
Registrovan
22.04.2021.
Komentari
26
Komentari korisnika
Zakon o prekršajima FBiH, čl. 50: Prekršajni postupak ne može se pokrenuti ni voditi za prekršaje za koje je propisana novčana kazna u iznosu do 3.000,00 KM kad prođu dvije godine.
A koliko bi ti nastavniku dao platu? Ustvari tvoj komentar mi je dovoljan da zaključim da je dugogodišnje neulaganje u obrazovanje i srozavanje nastavnika na najmanju moguću granu doprinijelo upravo tome da imamo ljude koji razmišljaju kao ti.
Radiš zamjenu teza. Stanari zgrade traže da im štetu nadoknadi onaj ko im je štetu i prozurokovao. Da tebi neki komšija zapali tvoj stan ti bi garant odmah otišao u osiguranje, ne bi ni sišao do komšije da tražiš njegovu odgovornost u svemu tome. Od mjesečnog fonda za popravke se ne može popraviti šteta koja iznosi preko 70.000KM.
Pa to nije problem stanara nego opet tih vlasti koji su te dozvole izdale.
Realno Zenička arena je možda poslije Beogradske jedna od ljepših u regionu, ali mislim da u Zenici nema tako dobre košarkaše publike kao u Tuzli. Čak je i u Sarajevu to tanko. Tuzla je grad košarke i šteta je što nema bolje dvorane koja bi sigurno bila neosvojiva tvrđava za mnoge ekipe. Sramota je ovo gdje smo doveli Francusku da igra, gledaj samo stolova na pressu i nekih stolnjaka i trake, Bože sačuvaj.
Pa jes najveća. Moraš sagledati ukupnu sliku. U ZDK policajci imaju dodatak na platu 30%, dok je to u Sarajevu 40% za uniformisanu, 45% za okp policijskih uprava i 50% za sektor krim policije i za specijalnu jedinicu. Tako da specijalac u Sarajevu sa duplim toplim obrokom, (bez noćnih i dežura) ima oko 2.200KM platu. Obični policajac sa toplim obrokom i noćnim smjenama ima preko 2.000KM platu. To nema niti jedan policajac u BiH, možda jedino FUP.
Ovdje si jedini bijednik ti sa takvim razmišljanjem. Nisu stanari krivi što je općina dala dozvolu za takvu zgradu, o čemu ti pričaš? Zamisli da tebi neko zapali imovinu i da ti neko kaže eto ti to sam saniraj. Pa nisu stanari zapalili sebi sami zgradu pa da je sami i saniraju.
Pa ovdje očigledno niko ne planira pomoći stanarima 3 zgrade koje su visoko oštećene ovim požarom. Ljudi pokupovali stanove u novogradnji i uništeno im pola stana, i niko i ne spominje da će im se pomoći.
Pijaca Kvadrant bi se trebala skloniti u nekom skorijem vremenu. Tu je privatni spor između firme Obnova gradnja koja je to zemljište kupila i KJKP Tržnice-pijace. Mislim da je na sudu riješeno u korist Obnova gradnje.
Pa ljudino bilo je prije par dana najavljeno da će biti poplave u Krajini. Gdje je ta vlast tada da vojsku, FUCZ i ne znam ti šta više da se uradi što više na podzinaju brana itd. Nemoj šuplju bacati.