{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stabilizovan saobraćaj na svim važnijim autobuskim linijama

F
5.2.2012. u 13:44
0
6
Stabilizovan saobraćaj na svim važnijim autobuskim linijama
0
Stabilizovan saobraćaj na svim važnijim autobuskim linijama
Foto: Arhiv
Nakon jučerašnjeg jako teškog dana, na putevima širom Bosne i Hercegovine i na Auto bazi kompanije Centrotrans Eurolines sa smetovima snijega koji koji su dostizali i do 1m i 20 cm, u nedjelju se stanje poprilično stabilizovalo tako da je počeo saobraćaj na svim važnijim autobuskim linijama, odnosno oko 90 posto svih polazaka, saopćio je u nedjelju iz Centrotrans Eurolinesa.
U nedjelju saobraćaju međunarodne linije za Dortmund i Beč, dok je u unutrašnjem saobraćaju uspostavljena linija s Tuzlom i prema Gradačcu.

Za Bihać će se uspostaviti linija u nedjelju u 13.30 sati. Autobusi saobraćaju prema Zenici i večeras kreću autobusi prema Ljubljani i Zagrebu. Kada je lokalni saobraćaj u pitanju funkcionišu linije prema Ilijašu, Kaknju, Fojnici i Varešu gdje je kretanje autobusa usporeno ali ipak se odvija saobraćaj. Jedino što još uvijek ne funkcionišu linije prema Hrenovici i Raštelici gdje je trenutno nemoguće saobraćati .

"Ono što je važno napomenuti je to da je već dva dana proglašeno vanredno stanje u kompaniji Centrotrans Eurolines i da su svi uposlenici dužni da se odmah jave na svoja radna mjesta gdje će dobiti zaduženja. Potrebno je naglasiti da imamo veliki odziv naših uposlenika, preko 100 njih je danas na radnoj bazi čišćenja snijega. Uposlenici rade na čišćenju dijelova Auto baze koje mašine nisu mogle očistiti", saopćila je Služba za odnose s javnošću Centrotrans Eurolines.

Navodi se da je u subotu stanje bilo alarmantno te su mašine morale očistiti ulaz na Auto bazu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: