Nastavljeno čišćenje šina
0

FOTO / Sklonite automobile s ceste da GRAS-ova vozila mogu proći

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Gradski saobraćaj u glavnom gradu BiH polako se vraća u normalno stanje. Kako nam je potvrđeno iz GRAS-a, danas će biti nastavljeno čišćenje snježnih nanosa na tramvajskim šinama.
Tramvajski saobraćaj blokiran (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Tramvajski saobraćaj blokiran (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
"Trolejbusi rade na relacija Trg Austrije - Dobrinja, kao i na relaciji Otoka - Dobrinja, još uvijek ne voze prema Jezeru, jer se gore ne mogu okrenuti. Autobusi koji voze umjesto tramvaja idu od Baščaršije do kružnog toka na Ilidži, jer autobuski terminal još uvijek nije očišćen od snijega. Također, komercijala vozi na relaciji Baščaršija - Dobrinja. U funkciji su i linije za Rakovicu, Hrasnicu, Vogošću, Ilijaš te minibuske linije za Bare i Jezero", rekla je za Sarajevo-x.com Samira Kadić, glasnogovornica GRAS-a.

Iz GRAS-a apeluju na vozače automobila da imaju obzira i da prioritet na cesti daju vozilima javnog gradskog saobraćaja, također mole ih i da vozila, s obzirom na nedostatak očišćenih površina, ne parkiraju pored ceste, jer to dodatno otežava saobraćaj.

Tramvaj zarobljen u ledu i snijegu (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Tramvaj zarobljen u ledu i snijegu (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Vozila javnog gradskog prijevoza imaju naročito problema u općinama koje ne spadaju u četiri gradske, poput Ilidže i Vogošće, gdje je snijeg slabo očišćen. Zbog neočišćenog snijega u tim općinama su u nekoliko navrata i čitatelji portala Sarajevo-x.com kontaktirali našu redakciju i žalili se.

Kadić nam je potvrdila i da će danas biti nastavljeno čišćenje sniježnih nanosa na tramvajskim šinama, u čemu će ponovo učestvovati turski bataljon EUFOR-a, radnici GRAS-a, a pomoć je najavio i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu.