Komentari (265)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta ce nam Institut za historiju kad imamo Babicku i Cudicku.
@gerilac, čovjek je bio fašista i nije to ni krio. A fašizmu i fašistima nema mjesta nigdje u društvu, a kamoli u školama.
@Otpor , A je li i tebi ne trebaju Historičari, jer to pouzdano znaš, pa možeš reći šta je bio ili ti je možda Čudićka došapnula?
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
Zbog kontravezog Mustafe B. izbrisan je narodni heroj Fuad Midžić, poginuo pri oslobođenju Sarajeva, bio zatočenik u Jasenovcu. Jusuf Džonlić počiva na Vracama. Narodni heroj, antifašista, politički komesar u 16. muslimanskoj brigadi, poginuo je kod Kalesije 44. Nekadašnja J. Džonlića danas se zove Čebedžije Ulica narodnog heroja Ahmeta Fetahagića, danas se zove Kevrin potok.
Kosti Slaviše Vajnera Čiče,koji je za narednog heroja proglašen na Dan državnosti BiH 1944. godine, nalaze se na Vracama. Čičina ulica danas nosi ime Augusta Brauna. Narodni heroj Vaso Miskin Crni učesnik ZAVNOBiH-a kada je 1943. godine obnovljena državnost BiH. Sahranjen je na Vracama. Njegova ulica danas se zove Ferhadija. Radojku Lakić ustaše su strijeljale 1941. godine, takođe počiva na Vracama. Tamo gdje je bila Ulica Radojke Lakić danas je Kaptol.
ulica ferhadija se prije vase miskina zvala ferhadija, kaptol se zvao kaptol. ne kazem da vaso miskin ne treba imati ulicu ali to ne treba da bude ferhadija. nije sarajevo nastalo 46. godine bili ga je i prije.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bošnjaci u nadi da prežive 2. svjetski rat od najezde cetnika vide jedinu nadu u fasistickoj njemačkoj. Kada su se priključili nijemcima ne zbog fašizma već zbog garancije koja im njemačka daje morali su veličati fašizam. Zahvaljujući nijemcima preživjeli smo četničku hajdučiju. Danas se takvim ljudima ne odaje počast već su krivi što su spasili svoj narod.
Ime onoga ko je u ime Instituta potpisao da M:B: nije bio fašista? Možda i nije niko potpisao, već je ujdurma fašista iz redova SDA.
ma da..nek skole noe imena bandita..J
fin plaćeni članak od strane SDA :D
Kad novinar klixica misli da je historicar.
Najbitnije je da je prosjčnom budžetliji ugodno, lijepo i da što manje radi, dajte nam još budžetlija i dajte nam još radnih mjesta na državnoj sisi, želimo svi u državne jasle!!!!!!! ŽIVJELE BUDŽETLIJE!!!!!!
Busuladžić je streljan bez suđenja samo zato što nije bio naklonjen partizanskom režimu. Busuladžić nije nikoga ubio, silovao, protjerao ili opljačkao i kao žrtva komunističkog terorizma zaslužuje ime na minimalno 10 škola.
Bošnjaci,izgleda,ne kontaju dok im se opet ne desi fizički pokušaj uništavanja. Ove perfidne igre potomaka komunista,djece KOS-ovaca,i druge četničke bratije ih se ne tiče dok god je u kladari dobra ponuda za odgrati...
O.Š. Abdulah Skaka
Imam prijedlog. Neka se skola zove " Josip Broz Tito"
esmaseh - što da ne, a biće toga. Pa u Titino doma smo dobili identitet i da se možeš i školovati i raditi i živjeti sa porodicom kako valja. Šta smo dobili sa ovim fašistima na vlasti danas? Opet nas komšije i susjedi pokušavaju dovesti tamo gdje smo bili u doba baš ovog ustaše Mustafice i kvazi " velikih Muslimana"! Da nama vlada pet šest porodica ogrezlih u kriminal, pa i fašizam! Redakcijo trebate biti na strani građana, istine i pravde.
Preimenovat u JU OS Orhan Pamuk
To radite cijelo vrijeme, prosipate iz šupljeg u prazno. Idemo naprijed oni će svakako past. Ništa ne rade.
Mustafa Busuladžić heroj
najpametnija je ilidza ,imas prvu ,drugu.............desetu osnovnu skolu i niko se ne buni