Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svakog mjeseca mi se iz bruto plate odbije cca 600 KM za zdravstveno osiguranja i cca 750 KM za PiO. Mama mi prima cca 400 KM penziju a za radiološke preglede, UZV, CT, PET CT smo morali tražiti veze iako je onkološki pacijent. Zaposleni sa regularnim obračunom plata pune kasu osiguranja a koristi ko stigne. Nema smisla.
Razlog je da odbiju pacijente kako bi plaćali u njihovim privatnim ili partnerskim ustanovama
Ovom narodu,ništa ne valja!U Vrazovi,za ultra zvuk abdomena,čekaš tri,i po mjeseca.Baš brzo,šta bi vi,hoćete za 3 dana?
Uletis 500-1000€ i imas termin u istoj sedmici a ako imas Peh zavrsis kao rahmetli...
Nema vecih neradnika i bezobraznika od zdrastvenih radnika,to treba slati na biro,prijavljivati i da ostaju bez posla,oni nisu ni svjesni sta je rad.Zamisli cekas 6 mjeseci na pregled,pa bolje da kazu nema aparata nego da se nadas pregledu da znas sta ti je,nego da umres u medjuvrwmenu.Djubrad.
Stoka hoće pare
Sta je sa informacijama iz KCUS
U kosevu na radiologiji predo uputnicu sad 27.5 22,zakazali me 14.12.22 magnetnu glave,predo u 8 i30 na kartoteci,a do 11 i 10 ceko samo da mi napisu termin taj za 14.12.22, fuj bagra bezobrazna,a svako 6 mjeseci traze vecu platu,nema vecih uhljupa od njih.Isto da ti presude smrtnu,ako si iole bolestan gotov si.
Nemoguće je da postoji specijalista radiolog na birou. Ako postoje takvi, onda rade na crno na birou su iz nekog privatnog razloga. Sa druge strane, ako ne mogu raditi u Tuzli, mogu odmah dobiti posao u nekom drugom gradu. Zato mislim da je to neka greška ili prevara.
Najveci pritisak je na KCUS. Gore se radi magnet i CT za cijelu BIH. Logicno da je guzva. OB opet ponavljam ima aparate ali nece da rade
Razlog je to sto se preopteretio tercijarni nivo. OB ima magnet samo za "pokaz". Danas ljekari iz DZ sluze samo da naposu recept ba osnovu nalaza do kojeg oni nisu ni dosli, jer to radi tercijarni nivo. Samo proslijedjuju pacijente, preoptereceni magneti. 70% ljudi uopce nije za magnet, ali neznanje onih na primarnom i sekundarnom nivou gusi sistem.
I kada treba da to urade ne znaju ili neče da napišu tačno uputnicu. Non stop griješe pa vas lijepo vrate i iz apoteke ili vam fulsju nalaze. Rukopis 0 i onda pqcijenti moraju hodati i trošiti i ono malk nivca što imaju.
Ma ne lazite. Ja sam odmah narucen, a ko nije tesko bolestan, sve zavrsi za nepunih 15 dana. Problem je sto to smeta besposlicarima, a npr u Holanfiji se za obicni pregled ceka i do godinu. Vazno je vibpopljujete nase
Dzaba ti svi ti radioloski uredjaji i inzinjeri kada nema doktora koji nose posao.Nece vise niko na medicinske nauke jer je skup ,tezak i dugotrajan fakultet a kada zavrsis radis za mizerne pare i usput da bi se educirao pogotovo iz manjih sredina moras na glavu da se usadis boreci se za pare i sve ostalo za edukaciju
Razlog je taj što je CT često "pokvaren" pa se pacijenti neformalnim putem šalju u privatne zdravstvene ustanove gdje se CT uz plaćanje može obaviti isti dan. A ljekar koji te pošalje u privatnu zdravstvenu ustanovu na CT uzima procenat od broja urađenih CT snimaka
Vala samo ću reći ovo, onaj ko uzima mito ovim putem vam se serem na Hipokratovu zakletvu koju ste rekli da ćete poštovati! A ne poštujete.
Njemacka: Nije sve u plati, ima nesto i u zdravstvu.
Zakonski je omoguceno doktorima da trecinu dana rade u bolnici a dvije trecine u svojim privatnim ordinacijama...Zato!
razlog ima i svoje ime - sabija zmija