Teme za ''Odličan 5+''
0

Šta je motivacija?

Sarajevo-x.com
Motivacija je sve ono što dovodi do aktivnosti, što određuje njen smjer, intenzitet i trajanje. Motiv i motivacija su pojmovi iz psihologije koji predstavljaju faktore koji podstiču na pokretanje aktivnosti jedinke, izazivaju određeno ponašanje, održavaju ga i usmjeravaju ka nekom cilju. Stvaranje motivacije kod učenika obuhvata mnoge različite faktore među kojima su: pristup profesora, pogodno okruženje i dobra međusobna komunikacija.

O ovoj temi više govorimo u ovom izdanju emisije "Odličan, 5+".

Iako je projekt "Odličan, 5+" u potpunosti u skladu sa usvojenim akcionim planom strategije protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno-obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

U prevenciji maloljetničkog prijestupništva možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, nevladine organizacije, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničkog prijestupništva, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033/671-702 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".