Djeca i učenje

S
Sarajevo-x.com
6.12.2011. u 16:04
0
2
Djeca i učenje
0
Djeca i učenje
Učenje predstavlja proces koji dovodi do promjene u mentalnom ili spoljašnjem ponašanju. Razlikujemo kratkotrajno i dugotrajno učenje kao što razlikujemo kratkoročno i dugoročno pamćenje.
Sistematski oblici učenja imaju za svrhu da poboljšaju cilj i svrhu učenja kao i mogućnosti za kasnije izvođenje utvrđenih naučenih operacija .

Prilikom učenja treba se voditi računa o: navici mjesta , navici vremena , navici učenja na nastavi u školi. Etape učenja trebale bi trajati 30 do 40 minuta (u srednjoj školi i do 60 minuta), a pauze 5 do 10 minuta (ne duže kako se ne bi izgubio potreban zamah u učenju).

O ovoj temi saznajte više u današnjoj emisiji 'Odličan, 5+'.

Iako je projekat "Odličan, 5+" u potpunosti u skladu sa usvojenim akcionim planom strategije protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno-obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

U prevenciji maloljetničkog prijestupništva možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničkog prijestupništva, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033/671-702 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: