{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srušen bespravno izgrađeni vjerski objekat

S
18.8.2010. u 10:11
0
0
Srušen bespravno izgrađeni vjerski objekat
0
Srušen bespravno izgrađeni vjerski objekat
Livno
U Sturbi kod Livna jutros je srušen bespravno izgrađeni muslimanski vjerski objekat u izgradnji, potvrdio je Srni portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.
Objekat su jutros u 8.30 sati, uz asistenciju policije, srušili radnici i mehanizacija Javnog preduzeća "Komunalno", a po rješenju opštinske građevinske inspekcije.

Vrdoljak je rekao da je rušenje tog objekta, koje je obezbjeđivalo dvadeset policajaca Policijske uprave Livno, proteklo mirno i bez problema.

On je dodao da je ovaj bespravno izgrađeni objekat imao prizemlje i dio prvog sprata, koji su bili namijenjeni za služenje ramazanske molitve i vjeronauku, te da je rušenju prisustvovao opštinski građevinski inspektor Hrvoslav Perković i dvadesetak mještana Bošnjaka.

Vrdoljak je naveo da je taj objekat i tokom protekle noći obezbjeđivalo deset policajaca.

Građevinska inspekcija opštine Livno izdala je 11. jula rješenje o obustavljanju radova i Medžlisu Islamske zajednice, naredila rušenje izgrađenog dijela muslimanskog vjerskog objekta u roku od sedam dana zbog ilegalnog građenja, odnosno neposjedovanja lokacijske i građevinske dozvole, što nije izvršeno.

Radnici Komunalnog preduzeća dobili su nalog inspekcije da 5. avgusta pristupe prinudnom izvršenju bez asistencije policije, ali desetak mještana Bošnjaka, uglavnom žena, spriječilo je rad bagera i rušenje izgrađenog dijela objekta.

Opštinsko vijeće Livna u julu nije dalo pozitivno mišljenje za izgradnju muslimanskog vjerskog objekta u Sturbi uz obrazloženje da tu nikad nije bilo džamije, te da bi zbog toga bilo neophodno mijenjati Prostorni plan opštine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: