Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako se može tražiti zabrana neke organizacije (ako je uopšte bila organizacija) koja ne postoji već 65 godina. U zakonu se traži zabrana sadašnjih fašističkih organizacija ako postoje u BIH, a poznato mi je da trenutno jedino postoji četnički pokret koji baštini tradicije Draže Mihajlovića i četnika iz drugog sv.rata.
Handzar divizija.Sam naziv govori o njenoj vojnoj formaciji i nema nikakve potrebe takvu jednu formaciju dovoditi u kontekst i vezu vojnih formacija koje su cineci zlo branile jedan ideolosko-politicki program ne libeci se ni genocida.Srpska nacija svoju proslost,sadasnjost i buducnost temelji na cetnickoj ideologiji,ona je cak i genetski utemeljena u tu jednu poganu naciju,gdje rijec \"pogana\" kao i druge rijeci kojih civilizovane nacije stide,Srbi dozivljavaju s ponosom
svaki narod u bih ima svoju priču, svaki je stradao a bogami i činio zločine, tako je nekom danas četnik oskloboditelj i čuvar, a allaha mi nekom je to i handžarovac, u mom kraju divizija handžar je čuvala narod od četničkog noža i zato joj hvala, mogu je i zabraniti ali iz srca ljudi je izbrisati ne mogu.
Znači četnike treba ili ne treba zabraniti kao fašističku organizaciju?
Meni nije bio cilj da istaknem kako draza mihailovic nije saradjivao sa silama osovine, mada njegovih slika sa okupatorom - nema. Saradjivali su svi, ukljucujuci i partizane i to je istorijska cinjenica. Ali handzar divizija je bila dio njemackih snaga, oni su birani rasno da bi se pokazalo da su plavi kao arijevci, a inicijator je bio jerusalimski muftija koji je jedan od glavnih krivaca za genocid nad madjarskim jevrejima i direktni krivac za ubistvo 20 hiljada jevrejske djece iz madjarske u ausvicu. To su istorijske cinjenice i ako takav covjek kao Husein Djozo pokazuje svoje oruzje jerusalimskom muftiji, onda on nema sta da trazi kao nosilac ulice u Sarajevu.
Himmler je nosilac ordena Sv. Save pa šta onda
Čiča rojalista i antifašista a Karađorđevići nacisti: http://en.academic.ru/pictures/enwiki/65/Adolf_Hitler_and_Prince_Paul_of_Yugoslavia.jpg
ima sličnih i čičin slika. Može li da zabranimo sve organizacije iz 2. sv. rata osim partizana?
Ako SDA nema nista sa tradicijom Handzar Divizije, zasto je dala ulicu Huseinu Djozu u Sarajevskom naselju Sokolovic Kolonija. A ko je bio Husein Djozo? Pogledajte slike: http://i44.tinypic.com/2vv1jyo.jpg http://i40.tinypic.com/2d845rd.jpg http://i39.tinypic.com/m9pzxx.jpg http://i39.tinypic.com/jrpc9d.jpg http://i41.tinypic.com/im5dfl.jpg http://i44.tinypic.com/2hg652t.jpg http://i43.tinypic.com/sw4ys0.jpg
ja se svim srpskim fasi,stima elegantno i precizno p,oserem u njihova krv,ava usta! srpska sanu propaganda koju diktira sanu fasisicki klan ubica, te,rorista, manipulatora , krvolocnih ge,nocidasa i lazova ce ostat sto je oduvijek bila jedna izmisljena nacija srpskih lopova u srpskih krvolocnih ubica!!!!
Handzar divizija je duboko prisutna u duhu Stranke Demokratske Akcije jer je duhovni otac muslimanske nacije (procitati Laticevo svedocenje o sudjenju mladim muslimanima) bio Husein Efendija Djozo. Citava afera i hapsenje grupe oko Izetbegovica i Cengica 1983 je u stvari bio obracun sa Djozom koji je umro na samom pocetku procesa. A sam proces je i zapoceo tako sto je Djozo napao Dervisa Susica zbog knjige \"Parargon\" u kojoj je on opisao Handzar Diviziju. Nakon tog napada, rukovodstvo republickog SUP-a na celu sa Duskom Zgonjaninom je odlucilo da se obracuna sa mladim muslimanima koji su uzivali titovu zastitu zbog odnosa sa arapskim zemljama. Husein Djozo, jedan od osnivaca islamskog fakulteta i Preporoda, je bio vrhovni imam Handzar Divizije. On danas ima ulicu u Sarajevu (sokolovic kolonija).On je ucestvovao u gusenju pobune u Viljafransu kada su svi pobunjenici streljani, osudjen je na zatvor posle rata ali je pusten na Naserovu intervenciju. Postoji njegova prepiska sa Himlerom.
Daj neka mi neko, ko zna nešto o tome kaže, ima li te handžar divizije, postoji li, gdje je? Ovdje se uvijek nešto izmišlja i na Bošnjačkoj strani da bi se ko fol napravio neki balans, \"eto i bošnjaci imaju svoje radikale\"? Pa dokle više? Ako je većina u Parlamentu protiv usvajanja zakona o zabrani fašističkih organizacija, onda je to potvrda da je parlamentarna većina fašistička! Ako se četnički pokret organizuje pod plaštom \"nevladine organizacije\", sa javno proklamovanim ciljem regrutovanja 100.000 mladih četnika i javnim okupljanjima i promocijama, onda srpski parlamentarci stoje iza toga i blokadom usvajanja zakona, omogućavaju i pospješuju razvoj, omasovljenje i legalizaciju fašizma na ovim prostorima. Srbija je izjednačila četnike i partizane, srbi iz BiH u svim institucijama rade za interese srbije a protiv BiH. Sve ovo navodi na zaljučak da Bošnjaci moraju spavati otvorenih očiju da im se ne ponovi 92.g. Srbima u BiH upravlja srbija!!!
Sveti cilj je najveći fašizam. i ono što je Irinej juče govorio.
Ovi otadžbeno odbrambeni nisu normalni ne znam samo zašto se gubi vrijeme na ovim stvarima.
Nevidim zasto mi ne pustiste komentar kome smeta istina .NESMIJETE HAHA