|

Srednjoškolci iz 54 lokalne zajednice boravili u Sarajevu

Srednjoškolci iz 54 lokalne zajednice boravili u Sarajevu
95
Piše: Er. M.
15.9.2015. u 21:50
1
komentara
95

dijeljenja
1/6 Foto: Asocijacija srednjoškolaca u BiH
2/6 Foto: Asocijacija srednjoškolaca u BiH
3/6 Foto: Asocijacija srednjoškolaca u BiH
4/6 Foto: Asocijacija srednjoškolaca u BiH
5/6 Foto: Asocijacija srednjoškolaca u BiH
6/6 Foto: Asocijacija srednjoškolaca u BiH
U periodu od 4. do 7. septembra u Hotelu Hollywood u Sarajevu održana je VIII Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, a koja predstavlja najveći događaj za srednjoškolce naše države.
Ovogodišnja Generalna skupština okupila je 100 srednjoškolaca iz 54 različite lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine, uključujući i predstavnike partnerskih organizacija iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Formalni dio skupštine obilježen je biranjem novog predsjednika, kao i devet članova Upravnog odbora.

Na čelu organizacije nalazi se Amar Kundalić iz Zenice dok novi sastav Upravnog odbora čine Zlatko Bedžetović iz Tuzle, Valerija Blagojević iz Modriče, Nedim Alibegović iz Sarajeva, Lejla Mujanović iz Srebrenika, Lejla Hadžić iz Cazina, Ivana Filipović iz Prozor-Rame, Elda Lolić iz Živinica, Faruk Gutić iz Banovića, te Merisa Ćemo iz Sarajeva.

Tokom četverodnevnog događaja, učesnici i gosti imali su priliku prisustvovati raznim radionicama i predavanjima koje su prvenstveno bazirane na planiranju rada Asocijacije srednjoškolaca u BiH u narednom periodu, ali i analizi rada u prethodnoj godini.

S obzirom da je većina učesnika prvi put boravila u Sarajevu, omogućen je i zajednički izlet u vidu istraživačke igrice gdje su imali priliku, rješavajući zagonetke, posjetiti kulturno-historijske znamenitosti grada.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji. Asocijacija okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...