|

Dan srednjoškolaca: Problem su različiti programi, udžbenici i opremljenost škola

Dan srednjoškolaca: Problem su različiti programi, udžbenici i opremljenost škola
18
Piše: E. M.
17.11.2015. u 13:24
4
komentara
18

dijeljenja
1/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini danas je defileom kroz grad i performansom na glavnom trgu u Zenici obilježila Međunarodni dan srednjoškolaca.
Asocijacija srednjoškolaca u BiH od 2009. godine obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca s ciljem da se poboljšaju uslovi školovanja u srednjim školama u BiH. Današnji defile okupio je blizu stotinu srednjoškolaca koji su prošetali glavnom zeničkom ulicom te potom realizirali uličnu akciju "Usudi se (pri)druži se“, "freeze" performans i photo (problem) corner.

Tokom današnjeg defilea srednjoškolci su istakli da su najveći problemi različiti planovi i programi u školama te zastarjelost udžbenika.

"Danas smo našim okupljanjem i ovom šetnjom obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca i ukazali na naše stanje. Naše aktivnosti su usmjere na to da ukazujemo na probleme sa kojima se susrećemo, a to su različiti planovi i programi u školama širom BiH, zastrajeli udžbenici, neprilagođena sredstva za rad te loša opremljenost škola", kazala je koordinatorica mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona Aiša Luković.

Ona je još dodala da je ostvarena odlična saradnja sa Ministarstvom na nivou Kantona, ali i da je ASU BiH uspjela napraviti dobre rezultate.

Aktivnosti srednjoškolaca danas su održane u 54 grada u BiH u kojim postoji lokalna zajednica ASU BiH, a sve s ciljem poboljšanja školovanja srednjoškolaca.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...