{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dan srednjoškolaca: Problem su različiti programi, udžbenici i opremljenost škola

17.11.2015. u 13:24
18
4
Dan srednjoškolaca: Problem su različiti programi, udžbenici i opremljenost škola
18
Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini danas je defileom kroz grad i performansom na glavnom trgu u Zenici obilježila Međunarodni dan srednjoškolaca.
Asocijacija srednjoškolaca u BiH od 2009. godine obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca s ciljem da se poboljšaju uslovi školovanja u srednjim školama u BiH. Današnji defile okupio je blizu stotinu srednjoškolaca koji su prošetali glavnom zeničkom ulicom te potom realizirali uličnu akciju "Usudi se (pri)druži se“, "freeze" performans i photo (problem) corner.

Tokom današnjeg defilea srednjoškolci su istakli da su najveći problemi različiti planovi i programi u školama te zastarjelost udžbenika.

"Danas smo našim okupljanjem i ovom šetnjom obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca i ukazali na naše stanje. Naše aktivnosti su usmjere na to da ukazujemo na probleme sa kojima se susrećemo, a to su različiti planovi i programi u školama širom BiH, zastrajeli udžbenici, neprilagođena sredstva za rad te loša opremljenost škola", kazala je koordinatorica mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona Aiša Luković.

Ona je još dodala da je ostvarena odlična saradnja sa Ministarstvom na nivou Kantona, ali i da je ASU BiH uspjela napraviti dobre rezultate.

Aktivnosti srednjoškolaca danas su održane u 54 grada u BiH u kojim postoji lokalna zajednica ASU BiH, a sve s ciljem poboljšanja školovanja srednjoškolaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: