Kultura
224

Dani umjetnosti: Sarajevski srednjoškolci se družili uz filmove, muziku i poeziju

Klix.ba
Članovi sarajevskog tima Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini organizovali su kulturno-umjetničku manifestaciju pod nazivom "Dani umjetnosti" u kojoj su mladi umjetnici imali priliku da kroz druženje pokažu svoj rad i umjeće.

Sarajevski "Dani umjetnosti" trajali su tri dana, od 2. do 4. oktobra, a srednjoškolci su imali priliku da se druže i promovišu vlastite umjetničke radove i umijeća.

Prvog dana posjetitelji Umjetničke galerije u BiH su imali priliku da uz ugodnu klasičnu muziku pogledaju fotografije i crteže mladih iz cijele BiH, a i nekoliko radova mladih iz Crne Gore.

U subotu je u uredu Lokalnog tima prikazano nekoliko filmova u režiji sarajevskih srednjoškolaca koji su rađeni za filmski festival koji je organizovala fondacija "Izvor za ljepši život".

Kao završna aktivnost, u nedjelju je održano veče poezije u Bricks Pubu gdje su slušatelji uz zvuke gitare u pozadini, i violine u pauzama mogli da čuju radove mladih poeta, a i stihove nekih velikana.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju u srednju školu na prostoru BiH.

Lokalni timovi su odjeli ASuBiH-a koji realizuju aktivnosti koje provode u čitavoj Bosni i Hercegovini, ali realizuju i svoje samostalne aktivnosti.