Goraždanski srednjoškolci šetnjom i porukama obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca

Piše: E. A./Klix.ba
17.11.2015. u 22:06
25
7
Goraždanski srednjoškolci šetnjom i porukama obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca
25
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Lokalni tim ASuBiH Goražde je obilježio Međunarodni dan srednjoškolaca šetnjom više desetina srednjoškolaca od Gradske dvorane "Mirsad Hurić" do Trga branilaca grada.
"Na mostu Alije Izetbegovića okačili smo transparente kao poruku da i srednjoškolci imaju svoj dan. Poslije smo diskutovali o problemima srednjoškolaca u našem gradu. Diskusiji su prisustvovali predstavnici srednjih škola sa područja BPK, predstavnici vlasti i naravno srednjoškolci. Pored ovoga srednjoškolci su učestvovali u Photo problem corneru i Freeze performansu i na taj način predstavili probleme s kojima se susreću tokom obrazovanja", kazao je Alem Bajramović portparol Lokalnog tima.

On je podsjetio da se Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. novembra 1939. strijeljani bez suđenja.

"Glavna parola ovogodišnjeg Dana srednjoškolaca je "Usudi se, (pri)druži se". Cilj parole je podstaći sve srednjoškolce da se uključe u ASuBiH i rješavanje problema u srednjoškolskom obrazovnom sistemu jer zajednički aktivizam ima dosta bolji efekat", kazao je Bajramović.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: