BiH
117

Besplatna instruktivna nastava za učenike koji imaju nedovoljnu ocjenu iz matematike

Piše: M. N.
Lokalni tim Sarajevo, Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) organizuje besplatnu instruktivnu nastavu za učenike koji imaju nedovoljnu ocjenu iz matematike.

Svi zainteresovani treba da popune aplikacioni formular u nastavku, te će isti biti kontaktirani u narednom periodu za rasporede odvijanja instruktivne nastave. Nastava će se održavati dva puta sedmično.

Do ove ideje su došli jer su primijetili da najveći broj učenika srednjih škola pada upravo iz tog predmeta.

"Članovi Lokalnog tima Sarajevo, koji posjeduju odlično znanje iz matematike i dobre govorne vještine su se dobrovoljno prijavili da održe instrukcije. Ovaj projekat je započeo prošlo ljeto kad smo održavali instruktivnu nastavu iz matematike za učenike prvih, drugih i trećih razreda. Četrnaest učenika je pohađalo ove instrukcije te su svi zahvaljujući svom trudu i radu prošlu na popravnom ispitu. Ove godine smo odlučili dodati i nove predmete kao sto su Ekonomska/Privredna matematika i Knjigovodstvo te na taj način povećati broj prijavljenih učenika", rekli su za Klix.ba iz ove organizacije.

Za sve detaljnije informacije možete se obratiti na email ili privatnom porukom na Facebooku.

Aplikacioni formular možete popuniti ovdje.

ASuBiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija. Osnovni cilj organizacije jeste poboljšanje statusa srednjoškolaca u BiH kroz njihova prava i zastupanja njihovih ideja. Kroz svoje projekte ASuBiH edukuje, povezuje, informiše srednjoškolce i upoznaje ih sa njihovim pravima.

Lokalni timovi su manje nevladine i nesamostalne organizacije koje čine srednjoškolci i predstavljaju odjel ASuBiH-a. ASuBiH trenutno broji oko 40 punopravnih lokalnih timova.

Lokalni tim Sarajevo je osnovan u oktobru 2011. godine.