BiH
3

Srebrenik: SDP-ovi kandidati obećali razvoj poduzetništva

Klix.ba
Sinoć je u mjesnoj zajednici Podorašje, u prostorijama Osnovne škole, održana još jedna u nizu javnih tribina SDP-a, na kojoj su se prisutnima obratili kandidati za Općinsko vijeće Srebrenik i kandidat za načelnika Općine Srebrenik mr. Sanel Buljubašić.

Osim kandidata prisutnima su se obratili i predsjednik KO SDP Tuzla Sead Čaušević, član predsjedništva SDP Tuzla Sead Hasić, šef izbornog štaba SDP Srebrenik Damir Hodžić, član KO SDP Tuzla dr. Zlatko Šimić, te Alisa Bijedić članica KO SDP Tuzla.

Buljubašić je prezentovao izborni program SDP-a za naredne četiri godine, te obećao da će svi mještani mjesnog područja Podorašje, kao i mještani područja Tinja dobiti vodu, čime će se konačno riješiti gorući problem stanovnika ovog dijela Općine Srebrenik.

On je prezentovao i način razvoja poduzetništva i obrta u cilju što većeg zapošljavanja građana i povećanja standarda življenja u Općini Srebrenik. Ukoliko bude izabran za načelnika, Buljubašić je obećao građanima veće poticaje u poljoprivredi kako za otkup tako i za preradu poljoprivrednih proizvoda.

Čaušević je u svom obraćanju prisutnima kazao da je za Općinu Srebrenik od izuzetne važnosti da se priključi porodici općina na čijem čelu su SDP-ovi načelnici, jer je u takvim općinama evidentan brži razvoj u svim oblastima.

Naglasio da je Vlada TK s njim kao premijerom iz svog budžeta podržala izgradnju gradske toplane u Srebreniku sa iznosom od pola miliona maraka u ovoj godini, te da će i u narednom periodu pomagati sva rješenja koja imaju za cilj bolji život građana Općine Srebrenik, soapćeno je iz SDP-a.