BiH
0

Održan promotivni skup SDP-a u Banovićima

Klix.ba
Sinoć je na platou ispred banovićkog Radničkog doma, pod sloganom "Banovići, idemo naprijed", održan promotivni skup SDP Banovići. Uz prisustvo više hiljada građana predstavljeni su kandidati SDP-a za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika Općine Banovići Sead Ribić, saopćeno je iz SDP-a.

SDP-ove kandidate u Banovićima su svojim prisustvom podržali i obratili se generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić i predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Svetozar Pudarić.

Na skupu su se obratili i nosilac liste za OV Banovići Adnan Kadić i predsjednik Općinskog odbora SDP BiH Banovići Kadrija Modrić.

U svojim obraćanjima kandidati SDP-a za Općinsko vijeće, okupljenim građanima prezentirali su izborni program za Banoviće, za predstojeće Općinske izbore.

"Antifašizam kao opredjeljenje, koji baštini SDP BiH, baš na ovom mjestu, istaknut je kao posebna snaga i prednost u odnosu na druge političke partije. Lista kandidata SDP-a, gdje su spojeni iskustvo i mladost, ima značajno istaknut multietnički karakter. Sa ovim odlikama kandidati SDP-a kao nosioci ideja s pripremljenim projektima mogu Banovićima obezbjediti bolje uslove za život i rad kako bi Banovići krenuli naprijed", navodi se u saopćenju.

"Šetnjom kroz Banoviće možete vidjeti domete aktuelne vlasti, njihovo vrijeme je prošlo, novo vrijeme za ovaj grad dolazi, sa novim ljudima i novim idejama. Banovići moraju ići naprijed", bila je poruka SDP-ovih kandidata sa ovog skupa.

Generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić dao je punu podršku kandidatima za Općinsko vijeće i kandidatu za načelnika Općine Banovića Seadu Ribiću. U svom obraćanju Nikšić je ukazao na probleme koji tište građane, pogotovo dešavanja vezana za Rudnik Banovići. On je naglasio, da su rad i zalaganje za poboljšanje uslova u rudniku, bili jedni od prioritetnih zadataka SDP-ove vlade, što je ispraćeno oduševljenjem prisutnih građana, navodi se u saopćenju SDP-a.