BiH
0

SDP Srebrenica: Naša budućnost je da idemo zajedno naprijed

Klix.ba
Jučer je u Gradskoj bašti u Srebrenici SDP BiH održao predizborni skup koji je bio regionalnog karaktera za područje Podrinja, obzirom da su se na njemu predstavili kandidati za Skupštine opština Srebrenica, Milići, Šekovići, Bratunac, Zvornik i Osmaci.

Kandidati SDP-a su u svojim predstavljanjima iznijenili jasne vizije i programske ciljeve koje imaju u planu realizirati pobjedom na izborima kako bi pomenute opštine sa SDP-om krenule naprijed.

Pored kandidata, skupu su prisustvovali i predsjednik SDP BiH dr Zlatko Lagumdžija, potpredsjednik SDP BiH, Mirsad Đapo, predsjednik Glavnog odbora SDP BiH, Svetozar Pudarić, članica predsjedništva SDP BiH Lidija Korać, te brojni drugi uvaženi članovi ove partije.

Zbog zdravstvenih poteškoća predsjednika OO SDP Srebrenica Hakije Meholjića, njegovu poruku na skupu pročitao je član SDP Srebrenica Slobodan Marković.

Meholjić je poručio Srebreničanima da vjeruju u SDP-ove kandidate i da im garantuje kako će oni ispuniti svoja obećanja. U pročitanoj poruci je također poručio: "SDP nije, niti će ikada dijeliti ljude, osim na dobre i loše. Stanje u Podrinju danas je slika onih koji su dosada vladali njime, zato dignite glas za SDP i kaznite ih za ovih 17 godina loše vlasti i podjela“.

Jedino rješenje u Bosni i Hercegovini je socijaldemokratija, jer SDP BiH "slagati neće, a izdati ne zna“, naglasio je ovom prilikom na skupu Pudarić.

"Mi, SDP, smo na pravoj strani historije, mi radimo zajedno a ne jedan protiv drugog. Budućnost ove zemlje, budućnost ove djece i SDP-a je da Srebrenicu pošalje na posao, zato što mi idemo naprijed. Naši ljudi se bave budućnošću, a ne prepravljanju prošlosti. Birajući njih biramo sigurnu budućnost našoj djeci. 7.oktobra se ne glasa samo za načelnika Srebrenice nego se glasa za budućnost Bosne i Hercegovine. Naša budućnost je da idemo zajedno, jer naša vizija Bosne i Hercegovine je drugačija od njihove. Zbog toga niko nikada neće bojkotovati BiH i Srebrenicu, jer smo zaslužili više-, zato idemo naprijed“, istakao je u svom obraćanju prisutnima na ovom skupu Lagumdžija.

Na skupu se obratio i zajednički kandidat više stranaka za načelnika Opštine Srebrenica, Ćamil Duraković koji se zahvalio SDP-u na podršci njegove kandidature, te tom prilikom rekao: "SDP i ja dijelimo jednu viziju, a to je izgradnja multietničke Srebrenice, jer je to ona i bila i biće ponovo otvorena za sve građane.“