BiH
0

SDP održao skupove u Gradačcu i Srebreniku

Klix.ba
Socijaldemokratska partija BiH sinoć je održala predizborne skupove u Srebreniku i Gradačcu.

U Domu kulture u Srebreniku skupu je prisustvovalo oko sedam stotina građana Općine Srebrenik. Kandidat za načelnika Općine Srebrenik, Sanel Buljubašić je građanima Srebrenika prezentovao svoj izborni program, te ukazao na goruće probleme u Općini Srebrenik koje pobjedom za načelnika Srebrenika planira riješiti u skorom periodu.

Buljubašića i kandidate za OV Srebrenik podržali su i predsjednik SDP BiH dr Zlatko Lagumdžija, generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić, šef izbornog štaba Marin Ivanišević, Jasenko Selimović, Enver Mehmedović, Zlatko Šimić, Sead Hasić, Alisa Bijedić, te mnogi drugi članovi SDP-a.

Lagumdžija je u svom obraćanju naglasio da je za Općinu Srebrenik od izuzetne važnosti da ide naprijed tako što će se priključiti porodici općina na čijem čelu su SDP-ovi načelnici, jer je u takvim općinama evidentan brži razvoj u svim oblastima.

U prepunoj sportskoj sali Gradačačkog sajma u Gradačcu sinoć je održan predizborni skup SDP-a Gradačac. Na skupu su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće Gradačac i kandidat za načelnika Gradačca Edis Dervišagić.

"Vrijeme je da se biti građanin Gradačca s ponosom ističe. Vrijeme je da se imena vodećih ljudi Općine prestanu vezivati za afere, imena kriminalaca i crne hronike", kazao je između ostalog Dervišagić prije predstavljanja programa i strategije razvoja općine Gradačac.

SDP-ove kandidate u Gradačcu su također podržali i predsjednik SDP BiH dr Zlatko Lagumdžija, generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić, šef izbornog štaba Marin Ivanišević, Jasenko Selimović, Zoran Blagojević, te mnogobrojni članovi SDP-a.

Lagumdžija i Nikšić su u svojim obraćanjima nagovijestili punu pobjedu SDP-a BiH, veću nego na Općim izborima 2010. godine.