BiH
0

FOTO / Lagumdžija: Samo sa SDP-om Zavidovići idu naprijed

Klix.ba
U prepunoj sali Centra za kulturu u Zavidovićima održan je predizborni skup SDP Zavidovići na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika Općine Zavidovići, Ismet Mulahalilović.

Mulahalilović je u svom obraćanju najavio da će se njegova administracija ukoliko pobijedi na izborima baviti stvaranjem uslova za sto bolji privredni razvoj ove općine na način da će sve njene kapacitete staviti u službu privrede. Naveo je brojne potencijale Zavidovića na osnovu kojih se mogu stvoriti pretpostavke za privredni razvoj.

Na skupu se obratio i predsjednik OO SDP Zavidovići Rifat Delić koji je ukazao na nerad dosadašnje vlasti u Općini Zavidovići, te da aktuelni načelnik za četiri godine mandata radi samo u periodu predizborne kampanje i pri tome ne poštuje ni instituciju premijera ZDK.

Obratila se i predsjednica Foruma žena SDP Zavidovići Fadila Suljičić i tom prilikom naglasila značaj velikog broja žena na listi SDP-a, rekavši da su one srce ove partije. Nosilac liste za OV Jusuf Duraković, naveo je glavne političke ciljeve kojima će se OV Zavidovići baviti ukoliko SDP pobijedi u Zavidovićima, a to su zapošljavanje, omladinska politika te socijalna i zdravstvena zaštita.

Skupu su prisustvovali i obratili se predsjednik SDP BiH dr. Zlatko Lagumdžija, generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić, šef kantonalnog izbornog štaba ZDK Fikret Plevljak i predsjednik KO SDP BiH ZDK Mirsad Mešić.

“Snaga SDP-a je u organizaciji i ljudima. Mi ne dijelimo ljude, mi ih ujedinjujemo. Snaga SDP-a je u ideji, ideji socijaldemokratije, ideji jedinstvene Bosne i Hercegovine. Nikada nisam bio veći optimista, vidim u SDP-ovim ljudima spremnost sa zastavom BiH u rukama", poručio je Lagumdžija u svom obraćanju kojim je dao podršku kandidatima SDP-a u Zavidovićima.

Na skupu je naglašeno da glas za SDP BiH predstavlja poruku rušiteljima BiH na svim nivoima vlasti, te da su BiH i antifašizam dvije osnovne vodilje za SDP od kojih nikada neće odustati i da BiH i Zavidovići samo sa SDP-om mogu i idu naprijed, navodi se u saopćenju za javnost SDP BiH.