BiH
32

Održan predizborni skup SDP-a na Ilidži

Klix.ba
Jučer je na Ljetnoj pozornici na Ilidži održan predizborni skup OO SDP Ilidža na kojem su predstavljeni kandidati i kandidatkinje za Općinsko vijeće, nositeljica liste za Općinsko vijeće dr. Smiljana Viteškić, te kandidat za načelnika Općine Ilidža, Mustafa Sinanović

Skup otvorio je predsjednik OO SDP Ilidža Miladin Vidaković, koji se zahvalio na podršci velikom broju prisutnih građana i poručio im da 7. oktobra izaberu SDP, i napokon izađu iz mraka, u kojem se nalaze već 17 godina.

Sinanović je u svom govoru naglasio kako je za njega i za sve kandidate sa ove liste najvažnije poštovati prava svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost. "Građani su za nas pritoritet – broj jedan. Borit ćemo se za njihova prava, kao i za to da sve što se radi, radi po zakonu", naglasio je Sinanović.

Smiljana Viteškić u svom obraćanju je kazala da Ilidža sa ovakvom listom, poštenih, obrazovanih, iskusnih i mladih ljudi može ići samo naprijed.

Skupu su prisustvovali i predsjednik SDP BiH dr. Zlatko Lagumdžija, generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić, član Predsjedništva SDP BiH Saša Magazinović i mnogi drugi SDP-ovci.

"Snaga SDP-a je u organizaciji i ljudima. Mi ne dijelimo ljude, mi ih ujedinjujemo. Nikada nisam bio veći optimista, a 7. oktobra, očekujem da dobijem dobre vijesti sa Ilidže. Ukoliko Mustafa Sinanović, zajedno sa svojim kandidatima dobije ove izbore na Ilidži, onda je to pobjeda SDP–a na području čitave BiH", poručio je Lagumdžija, između ostalog u svom obraćanju.