{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebreničani traže podršku PIC-a i neusvajanje državnog budžeta

F
9.5.2012. u 16:15
0
6
Srebreničani traže podršku PIC-a i neusvajanje državnog budžeta
0
Srebreničani traže podršku PIC-a i neusvajanje državnog budžeta
Srebrenica
Srebrenička udruženja uputila su danas otvoreno pismo ambasadorima zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) u kojem traže da javno podrže inicijativu srebreničkih udruženja za promjenu izbornih pravila za lokalne izbore u Općini Srebrenica.
U pismu navode da oni imaju obavezu javno podržati izmjenu izbornih pravila koja bi omogućila porodicama žrtava da glasaju na izborima i time onemogućiti da načelnik Srebrenice bude iz partije koja poriče da je u Srebrenici počinjen genocid.

Kako su u saopćenju navela ova udruženja ukoliko članice PIC-a javno ne podrže njihov zahtjev, otkazuju im gostoprimstvo u Memorijalnom centru Potočari zbog saučesnistva u dovođenju na vlast onih koji negiraju srebrenički genocid.

Udruženja su istovremeno uputila otvoreno pismo liderima SDP-a, SDA, SBB-a, SBiH-a te poslanicima ovih stranaka u državnom parlamentu u kojem traže da učine sve radi sprječavanja usvajanja državnog budžeta do izmjene izbornih pravila za lokalne izbore u Općini Srebrenica.

U pismu su i njima otkazali gostoprimstvo u Memorijalnom centru Potočari, ukoliko to ne učine 10. maja, zbog, kako se obrazlaže, saučesništva u dovođenju na vlast onih koji negiraju da je u Srebrenici počinjen genocid.

Potpisnice otvorenih pisama su predsjednica "Pokreta majki enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Srebreničke majke" Hatidža Mehmedović i predsjednica Udruženja "Žene Srebrenice" Hajra Ćatić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: