Rekord
648

Srđan Srdić podnio čak 101 inicijativu na jednoj sjednici općinskog vijeća u Sarajevo

Piše: M. N.
Vijećnik Općinskog vijeća Novo Sarajevo podnio je na posljednjoj sjednici 101 vijećničku inicijativu nastalu na osnovu potreba građana općine Novo Sarajevo.

Inicijative je podnio za budžet za narednu godinu. Javna rasprava trajala je 30 dana, a vijećnik Srdić je obišao većinu mjesnih zajednica i prisustvovao većini javnih zborova.

"Pažljivo sam saslušao sve prijedloge koje građani traže, razgovarao s većinom, pročitao prijedloge koje sam dobio u inbox stranice, obišao sam teren općine te identifikovao i fotografisao sve goruće probleme svojih sugrađana koje sam nakon toga i stavio na papir u vidu inicijativa. Ima nas koji rade, koji se trudimo da pokažemo i dokažemo zašto smo dobili podršku komšija i sugrađana. Znam da sam oborio sve rekorde u vijećima, ali na ovome svakako neću stati, nego ću se još više i jače truditi", rekao je Srdić.

Istakao je kako njegove inicijative nisu populizam, već jasno i precizno formulisan problem i zahtjev sugrađana.

"Nadam se da će moj rad poslužiti kao uzor većini mojih kolega da se što više predaju svom poslu i opravdaju ono za što su birani, a općinske službe već rade 'punom parom'", kazao je.

Većina inicijativa podnesena u vezi s obnovom dječijih igrališta (zamjena dotrajalog mobilijara novim), poboljšanja javne rasvjete, rekonstrukcije saobraćajnica, sanacije šetnica, trotoara i rupa na cestama, zamjene starih kontejnera, saniranje stepeništa, izgradnja dječijih parkova i slično.