Savremeno vozilo
45

Općina Novo Sarajevo nabavila kardiomobil za Hitnu pomoć Kantona Sarajevo vrijedan 250.000 KM

B. R.
Primopredaja kardiomobila Hitnoj pomoći KS (Foto: Općina Novo Sarajevo)
Primopredaja kardiomobila Hitnoj pomoći KS (Foto: Općina Novo Sarajevo)
Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila kardiomobil za Hitnu pomoć Kantona Sarajevo, a primopredaja vozila je jučer upriličena.

Kako su saopćili iz Općine Novo Sarajevo, riječ je o vozilu sa najsavremenijom medicinskom opremom. Poručili su da su na ovaj način potvrdili predanost unapređenju zdravstvenog sektora.

"Vjerujemo da će uz pomoć ovog kardiomobila biti brža i kvalitetnija zdravstvena zaštita građana u hitnim situacijama", dodaju.

Načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović (SDP) izjavio je da je vozilo trebalo biti kupljeno i ranije, ali da je zbog rata u Ukrajini bilo teško doći do njegove nabavke.

"Jako smo ponosni da i na ovaj način kontinuirano iz godine u godinu podržavamo zdravstveni sektor, ulažemo u njega jer to je naša obaveza i dužnost, obaveza prema građanima koji će sutra koristiti ovo vozilo i onih koji će spašavati njihove živote", kazao je Tanović.

Direktorica Hitne pomoći Kantona Sarajevo Jasna Husejinbegović-Musić zahvalila je Općini i načelniku na podršci te je napomenula da će kardiomobil mnogo značiti ljekarima koji na terenu spašavaju ljudske živote. Tanović i Husejinbegović-Musić potpisali su ugovor o pravima i obavezama korištenja kardiomobila. Vrijednost ove nabavke iznosila je 250.000 KM, saopćili su iz Općine Novo Sarajevo.