Milorad Dodik na Palama
0

"Srbima u BiH nema života bez RS-a"

SRNA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsjednika Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je večeras u Palama da srpskom narodu u BiH nema života bez RS.

Dodik je na predizbornoj tribini SNSD-a u Palama naglasio da je danas sloboda Bošnjaka i Hrvata u RS veća nego Srba u Sarajevu. "Nema života ni Srbima u Federaciji BiH bez RS, zato smo i tamo najjači", istakao je Dodik i ponovio da je RS trajna, a BiH dok mora.

On je obećao da će se kao predsjednik RS zalagati za dalje jačanje RS i vraćanje otetih joj nadležnosti. "Za nas ne postoje ustavne promjene dok je OHR ovdje", poručio je Dodik dodavši da će to prenijeti i američkom državnom sekretaru Hilari Klinton, čija se posjeta BiH uskoro očekuje. 

Podsjetivši da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić otišao u Njujork, na zasjedanje UN, bez usaglašene platforme Predsjedništva, Dodik je ponovio da Silajdžić time bitno skraćuje vijek BiH.

Dodik je nagalsio da je Vlada RS u posljednje četiri godine uložila znatna sredstva u infrastrukturu Pala i Jahorine i najavio nova ulaganja u izgradnju tunela Stambulčić i saobraćajnicu do Srbije.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Nikola Špirić istakao je da su predstavnici ove stranke u institucijama BiH u posljednje četiri godine učinili sve za RS, a ništa protiv BiH. "Bez prenosa nadležnosti zaključen je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, BiH je postala nestalna članica Savjeta bezbjednosti UN i ispunila uslove za liberalizaciju viznog režima", naglasio je Špirić.

Nosilac liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici tri Lazar Prodanović obećao je da predstavnici ove stranke u institucijama BiH ni ubuduće neće dozvoliti nijedan prenos nadležnosti te da će istrajati na zahtjevu da srpski narod bude ravnopravan i da se poštuje Ustav BiH.
Kandidati SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice tri Boško Tomić i za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice pet Snježana Jokić u obraćanju svojim sugrađanima naglasili su da je u posljednje četiri godine, Vlada RS na čelu sa Miloradom Dodikom na području opštine Pale uložila 64 miliona KM u izgradnju moderne škole, podizanje studentskog standarda, zbrinjavanje porodica poginulih boraca i invalida te brojne druge projekte uključujući i izgradnju puta koji povezuje Jahorinu sa Istočnim Sarajevom.

Oni su rekli da se radi i na oživljavanju nekadašnjeg industrijskog giganta preduzeća "Famosa" u Palama.

Na večerašnjoj tribini SNSD-a u Palama predstavljeni su i ostali kandidati SNSD-a za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice pet i kandidati za 	Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice tri.