{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Osnovna politika SNSD-a mir i stabilnost RS-a"

S
23.9.2010. u 18:38
0
8
"Osnovna politika SNSD-a mir i stabilnost RS-a"
0
"Osnovna politika SNSD-a  mir i stabilnost RS-a"
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsjednika Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je da je osnovna politika SNSD-a mir i stabilnost RS.
"Naša osnovna politika bila je očuvati mir i stabilnost RS. RS nikada nije bila stabilnija i mirnija iako se suočava sa brojnim problemima međunarodnog političkog pritiska koji je permanentan, kao i sa ekonomskom krizom svjetskih razmjera koja uništava daleko veće ekonomije i zajednice od naše", istakao je Dodik večeras na predizbornoj tribini SNSD-a u banjalučkom naselju Karanovac.

Dodik je rekao da je politički okvir u kojem će se SNSD ponašati - Republika Srpska koja je trajna i neupitna, a dejtonska BiH onoliko koliko može i mora.

On je istakao da SNSD nikog ne želi za neprijatelja, ističući da RS nije ratujuća strana jer su ljudi koji žive ovdje pošten i radan narod koji ne želi sukobe s bilo kim, već želi da bude partner SAD i Evropi. "Ne želimo da stranci vladaju nama, već da narod ovdje kao svagdje u svijetu svojom voljom izabere predstavnike koji će u ime naroda odlučivati o narodnim pitanjima", naglasio je Dodik.

Dodik je podsjetio da je 2006. godine SNSD došao na vlast kada se od RS pokušalo napraviti praznu ljušturu u kojoj nema sadržaja jer su neki htjeli da uzmu Policiju RS. "Mi smo uradili to da je OHR prazna ljuštura i da mora da ode sa ovih prostora jer nam ne trebaju nikakvi strani tutori", poručio je Dodik.

On je rekao da je SNSD 2005. godine naslijedio RS tako što su ga SDS i PDP pozvali i ponudili mu da bude premijer RS, jer su očekivali od njega da će biti krivac za političku smrt RS.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović poručio je da građani RS treba da glasaju za SNSD , koji je u protekle četiri godine uspješno u Sarajevu branio interese RS.

"RS je naša zemlja i ona se mora braniti svugdje u svijetu, a najprije u Sarajevu", istakao je Radmanović.

Radmanović je kritikovao predstavnike opozicionih stranaka iz RS da ranije nisu branili interese RS, već da su, naprotiv, više radili na njenu štetu prenoseći njene nadležnosti na BiH. "SNSD za protekle četiri godine nije prenio nijednu nadležnost RS na BiH", podsjetio je Radmanović.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić rekao je da je sve činio da RS ostane netaknuta, ističući da je SNSD dokazao da je moguće voditi politiku u Sarajevu bez prenosa nadležnosti.

Špirić je poručio bošnjačkim političarima da predstoji vrijeme borbe za status RS, zaključujući da narod koji nije riješio svoj status u jednoj državi ne može da živi spokojno, zbog čega je Milorad Dodik najsnažnija politička figura među Srbima u RS i regionu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: