{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nema ustavnih promjena na štetu RS-a"

S
5.9.2010. u 22:27
0
21
"Nema ustavnih promjena na štetu RS-a"
0
"Nema ustavnih promjena na štetu RS-a"
Milorad Dodik
Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ za predsjednika Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je večeras da će SNSD nastaviti da brani RS na najbolji mogući način i da neće dozvoliti ustavne promjene na štetu interesa Republike Srpske.
"Danas padaju brojne vlade u Evropi zbog posljedica velike ekonomske krize, a mi smo od Srpske napravili najstabilniju regiju u Evropi. Ne osjećamo se srećnima što živimo u BiH, tu smo zato što moramo, a ne što volimo. BiH ovakva ne može opstati", rekao je Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a u Čelincu.

On je dodao da Islamska vjerska zajednica i sarajevska politika urušavaju BiH i profilišu radikalne pokrete koji su prijetnja miru u BiH, zbog čega je RS svetinja srpskog naroda. "Samo sa njom srpski narod u BiH ima šansu. RS je otvorena za sve dobronamjerne ljude ma koje vjere bili, ali samo pod uslovom da ne negiraju Srpsku i da nisu prijetnja stabilnosti i miru u njoj", rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović obećao je da kandidati SNSD-a u zajedničkim organima BiH, ukoliko dobiju podršku na izborima, neće dozvoliti prenos nadležnosti sa RS na BiH i da će i dalje u Sarajevu čvrsto braniti interese srpskog naroda i RS."Ništa više u BiH ne tražimo od drugih nego samo ravnopravnost naroda i entiteta", rekao je Radmanović.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Nikola Špirić istakao je da su kandidati SNSD-a u zajedničkim organima u BiH pokazali da je moguće baviti se politikom, a ne prenositi nadležnosti sa RS na BiH.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice dva Igor Radojičić rekao je da su kandidati SNSD-a koji su na prošlim izborima dobili povjerenje građana ispunili data obećanja i da nije bilo prenosa nadležnosti sa RS na BiH. On je dodao da je uz to, usvajanjem 334 zakona u Narodnoj skupštini RS, od Srpske napravljena uređena i pravna Republika, koja je stabilna i u političkom i u privrendom pogledu.

Kandidat za poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS iz Čelinca Ilija Vujičić rekao je da je za posljednje četiri godine Vlada RS u Čelinac investirala 18 miliona KM i da su svi građani imali koristi od toga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: