Milorad Dodik
0

"Nije sporna Republika Srpska, već BiH"

SRNA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsjednika Republike Srpske (RS) Milorad Dodik samo nekoliko dana nakon što je izjavio da je "za BiH bolje da se mirno raziđemo i da RS bude za sebe", danas je poručio da više nije sporna Republika Srpska (RS), jer je ona trajna kategorija, već da jedino može biti sporna BiH.

"Danas su se mnogi zabrinuli za BiH, jer mi imamo naša prava, mi imamo snagu koju ste nam dali vi vašim glasovima i vašom podrškom. Jedinstvo SNSD-a je postalo problem, jer dok smo god mi jedinstveni ne mogu nam ništa i nema prenosa nadležnosti sa Republike Srpske na BiH", poručio je Dodik na predizbornom skupu u Kozarskoj Dubici.

Dodik je rekao da je Vlada RS, predvođena SNSD-om uradila mnogo projekata za Dubicu i da je u ovu opštinu uložila 21 milion KM, te dodao da će u spomen područje Gradina, čiji projekat je Vlada odobrila, biti uloženo pet miliona KM. "Jasenovac i stradanja Srba ovdje ne smijemo da zaboravimo. Jedino je u Jasenovcu poginulo više Srba nego Jevreja", naglasio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović rekao je da je RS, zahvaljujući SNSD-u i njihovom sistematskom i upornom radu, u protekle četiri godine postala bolji dio BiH, a u narednom periodu biće još bolji i napredniji od svih država regiona, pa i od nekih evropskih regija."RS će biti ravnopravna u BiH ili je neće biti. Postoji samo jedan način rada u Sarajevu, a to je zaštita interesa RS, i drugoga načina nema. Tako radi SNSD i naš predsjednik Milorad Dodik", naglasio je Radmanović.

Nosilac liste u Izbornoj jedinici jedan za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić poručio je biračima da svoj glas daju SNSD-u, Radmanoviću i Dodiku da bi RS u skorije vrijeme postala država. "Naš jedini suparnik i prepreka našem bržem razvoju je svjetska ekonomska kriza. Očekujem vašu apsolutnu podršku i našu novu veliku pobjedu", naglasio je Špirić.

Na predizbornom skupu u sportskoj dvorani u Dubici predstavljen je izborni program SNSD-a i kandidati za sve nivoe vlasti, a na skupu su govorili i načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS za regiju Prijedor Mirko Kojić i kandidat za poslanika u parlamentu RS Dragan Mataruga.