Milorad Dodik
0

"RS će postojati zauvijek, a BiH dok mora"

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras “da će RS postojati zauvijek, a BiH dok mora”.

On je na javnoj tribini u banjalučkom naselju Čokorička Polja kazao da neki bošnjački političari i predstavnici međunarodne zajednice “rade na slabljenju RS-a”.

“SNSD je partija mira i nećemo ništa učiniti što će narod odvesti u sukobe, ali odlučni smo da se izborimo za naša prava”, reako je Dodik.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Nebojša Radmanović rekao je da će “RS biti ravnopravna u BiH ili BiH neće biti, ali da za čvrstu i jaku RS SNSD-u treba natpolovična većina, pozvavši okupljenje građane da 3. oktobra glasaju za najbolje”.

SNSD je, rekao je, garancija očuvanja RS-a, dodavši da to “sadašnja opozicija ne može, a traži povjerenje”.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu RS-a Igor Radojičić rekao je da su “iza SNSD-a četiri godine institucionalnog jedinstva i stabilnosti, četiri godine borbe protiv nametanja iz međunarodne zajednice".

On je optužio opoziciju u RS-u da je “dok je bila na vlasti, izgubila više od 64 nadležnosti”.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić poručio je da je SNSD sa narodom, za razliku od onih koji kažu da su "bliže narodu, kojem kao da se prikradaju".