Potvrdila Brnabić
174

Srbija u maju počinje graditi HE "Buk Bijela" na Drini, uskoro i aerodrom u Trebinju

M. G.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je na današnjoj sjednici Skupštine Srbije da će zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske biti održana 17. maja u Banjoj Luci.

Odgovarajući na poslanička pitanja, Brnabić je rekla da je 17. maj dan kada se konačno kreće u realizaciju zajedničke hidroelektrane "Buk Bijela".

"Tada će biti postavljen kamen temeljac za hidroelektranu "Buk Bijela", a najvjerovatnije krajem jula konačno će biti otvoren most "Bratoljub", između Bratunca i Ljubovije.

Brnabić je dodala da će na zajedničkoj sjednici vlada ponovo biti pokrenuta dinamika oko mnogih projekata, posebno strateških, kao što je Aerodrom Trebinje.

"Aerodrom Trebinje je izuzetno važan strateški projekat, nadam se da ćemo krenuti u izgradnju sledeće godine. Tu smo mi već odvojili znatna sredstva za eksproprijaciju. To je aerodrom koji će biti u stopostotnom vlasništvu Srbije, ali će mnogo značiti ne samo za Republiku Srpsku, nego i za čitavu BiH", rekla je Brnabić.

Pored toga, dodala je ona, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuli su još jednu važnu temu, a to je otvaranje pograničnih industrijskih zona.

"To je jedna od važnih tema za narednu zajedničku sednicu vlada, a onda i konkretni projekti i podrška za četiri opštine Dubica, Kostajnica, Drvar i Nevesinje. Tako da 17. maja ponovo smo tamo i razgovaramo konkretno šta možemo da uradimo", dodala je premijerka Srbije.