Komentari (387)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast papi, ali mislim da pravljenje kipova za ljude / idealizacija covjeka je u suprotnosti sa svim Abrahamovim/Ibrahimovim vjerama
Zar se onda to ne odnosi i na slikanje? Sto se tice katolicke vjere, ne temelji se iskljucivo na bibliji nego i razumu covjeka koji mu je bog podario. da nije tako morala bi se pratiti doslovno, a svi znamo da rijeci iz knnjige mozes shvatiti na vise nacina. Vise se puta u bibliji spominje kako bog nareduje da se prave kipovi. Jedino molitva kipova nije prihvatljiva. U katolika kipovi sluze za sjecanje i ucenje.
Semun, jesi ti skonto da je ovo komad kamena, a ne pravi covjek koji ne zeli da pisaju po njemu?
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
Evo da vidimo šta Biblija kaže: "Ne pravi sebi lika (kipa) ni obličja (slike) bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Vidjet cemo da je to isto sto i Kuran kaze.
Krscani iskreni vjernici koji traze smisao u svojoj religiji sve vise gube nadu u ispravnost svoje vjere zbog postupanja crkve, ovo nije krscanstvo, ovo nisu temelji krscanstva, ovo je provokacija drugih da bi rekli, eno vidis kakvi su oni, ne daju nam ovo, ne daju nam ono, nije vise cilj velicati svoju vjeru (krscanstvo), nego provocirati druge i tako pokusati omalovaziti druge religije. Krscanstvo je izgubilo svoj smisao. O aferama sa Vatikanskom bankom, prevarama i pedofilijom nema potrebe govoriti. Njihova djela su dovoljno rekla.
Sta vam je Vojtila skrivio..... dosao je u Sarajevo i Bosnu kad mnogi su je zaobilazili u velikom krugu..... on je bio dobar čova.....
Za mjesec dana, papa nece liciti na sebe, garantujem da ce neko da ga grafitira..
I to će poslati ružnu sliku našeg Sarajeva u svijet. aferim.
njagore u svemu tome je što ako se šta kipu desi, bit će da je to napad na hrvate i poruka da im nije mjesto u sarajevu, a to neko ovim baš i hoće.
A šta će drugo biti? Možda potpora pa su došli uljepšati kip svojim grafitima i izrugivanjem?
Ko je su pravoslavni i muslimanski pape pa da i njihove spomenike dignemo kod glavne pravoslavne crkve i glavne dzamije.Nek kult popova i hodza zivi u multietnickom Sarajevu.
Ovaj kip neće preživjeti dulje od dva dana, već će biti oskvrnut ...
To se sluti, a i wahabi-Omer Keskin poziva na oskvrnuće.
imao sam jednog kucnog ljubimca a sad cu kupiti jos dva jer evo mjesta gdje cu ih izvoditi kad trebaju da obave nuzdu
seljačino!
Mislim takođe da bi se moglo negdje u Sarajevu naći mjesta za spomenik koji je napravio kipar Mustafa Skopljak ,Grahamu Bamfordu,čovjeku koji se zapalio u Londonu ispred Donjeg doma britanskog Parlamenta i na takav način ukazao na stradanje građana Bosne i Hercegovine u minulom ratu.Danas je godišnjica njegove smrti.
Biblija ima naucni test kako identifikovati istinskog vjernika. U Evandelju po Marku, 16:17-18 stoji: " One koji vjeruju, pratit ce ova cudesa: " u moje ime izgonit cete davle, govorit ce novim jezicima,. Uzimat ce zmiju u ruke. I ako otrov smrtonosan popiju, nece im nauditi. Na bolesnike metat ce ruke, i oni ce ozdravljati." Ovo je naucni test, naucnom terminologijom nazvan: potvrdni test istinskog vjernika. Danas ne znam, bar ja, nijednog krscana, misionara, koji je proshao ovaj test iz Biblije. Nisam sreo ni jednog krscana koji bi mogao uzeti otrov, a da ne umre !
eto vam test, ako ste pravi vjernici popij te otrov...pa to pise u vasoj knjizi nije izmisljeno..ili se mozda bojite testirati
nevjerovatno je da postoji neko kome smeta lik i djelo ivana pavla. pa takav čovjek mora biti žešća spodoba. kad čitam ove komentare prosto ne mogu da vjerujem ko sve živi u bosni.
Radi takvih me je sramota što živim u istoj državi sa njima. I vidjet ćeš, dva dana će stoki trebati najviše da pljuju, pišaju (što su radili na katedralu) i unište kip.
Nevjerovatno da ima SPODOBA koje podržavaju postavljanje ovog rugla ovoj individui
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
'OĆE LI GA MALO PODIGNUT DA GA NJEGOVI ŠTOVAOCI MOGU MALO CMOKNUT U ZICUGU.
Ne vjerujem ja, u kipove. I takve k'o on, tipove.
puno je pomogo svim narodima u bih,svaka cast gradu sarajevu
kad je pomogao i kome ?
Uzmi sve što mi je pomogao, hebao te on, a ti njega.
Dani serviraju onu lažnu bulu, onog morona Amilu whateverović da napiše članak o tome kako su svi koji žele spomenik Kralju Tvrtu fašisti - dok Vatikan ne zapiša teritoriju ispred Katedrale. Katolici nikako da se odljepe od srednjeg vijeka...
Postavljaju spomenik i nadaju se da ce ga neko oskrnaviti kako bi kasnije mogli reci da su Hrvati u BiH ugrozeni. Sijecam se jos onih prijeratnih slika na HRTu :"Mi i braca muslimani borimo se na istoj strani." To je vrijedilo dok nas nisu uvukli u sukob. Cast onim hrvatima koji su se borili za jedinstvenu BiH.
Biskup Dezmond Tutu je bio daleko glasniji u svojim pozivima za pomoć i molitvama od Vojtile, zašto njemu ne dignu spomenik, jel zato što je crnac?
On je biskup ANGLIKANSKE crkve.